Εκστρατεία Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος - "Δουλεύει για Σένα" στη ΒΕΡΟΙΑ

Εκστρατεία Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος – “Δουλεύει για Σένα” στη ΒΕΡΟΙΑ

Εκστρατεία Ενημέρωσης κι Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος – “Δουλεύει για Σένα” στη ΒΕΡΟΙΑ

Η εκστρατείας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος “Δουλεύει για Σένα” η οποία ταξιδεύει στην Βέροια από τις 11 ως και τις 15 Απριλίου 2022.

Εκστρατεία – Δουλεύει για Σένα:

Η εκστρατεία έλαβε δράση στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Αθήνα, στον Βόλο το προηγούμενο διάστημα και σειρά έχει τώρα η Βέροια. Δημιουργήθηκε ένα τηλεοπτικό βίντεο προβαλλόμενο σε πανελλαδική εμβέλεια, ένας ειδικός ενημερωτικός ιστότοπος καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια.  

Στην πόλη της Βέροιας θα διοργανώσουμε εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης (στην πλατεία Δημαρχείου), η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της εκστρατείας σε περαστικούς, καθώς και όσοι περαστικοί θέλουν να λάβουν μέρος σε σύντομο & αυστηρά ανώνυμο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνου για τη νόσο. 

Το δρώμενο θα λάβει χώρα, από την Δευτέρα 11 ως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 μεταξύ των ωρών 18:00 – 20:00.

Επιπλέον στην εβδομάδα ενημέρωσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος» θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Μερκουρίου Καρακωστή 9 όλη την εβδομάδα 10:00 – 17:00. Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, μπορεί να καλεί στο 211 0122 102

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θα είναι μεγάλη τιμή μας αν θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε στην διάχυση της ενημερωτικής εκστρατείας για να γίνει γνωστό στους Δημότες της Βέροιας και των γύρω περιοχών! 
Η πρόληψη και η ενημέρωση είναι τα απαραίτητα εφόδια στην ζωή μας!

Λίγα Λόγια για εμάς:

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος, που παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων, αλλά και καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ηπατικές νόσους. Ο «Προμηθέας» έχει ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας για ανθρώπους που ζουν με ηπατικά νοσήματα στο γενικό πληθυσμό και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Στα πλαίσια αυτά, ο Σύλλογος πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2020, ολιστική εκστρατεία ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, ενός καρκίνου με θανατηφόρες συνέπειες (830.000 θάνατοι ανά έτος παγκοσμίως), αλλά με σαφώς ελλιπή πληροφόρηση.