Εκπαιδευτική ημερίδα Digital4Pharma: Activation 4.0

Εκπαιδευτική ημερίδα Digital4Pharma: Activation 4.0

Εκπαιδευτική ημερίδα Digital4Pharma:  Activation 4.0

Η επιτυχημένη και πρωτοποριακή επιμορφωτική δράση Digital4Pharma από την εταιρεία Get2Work, η οποία συμβάλλει στην ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών, την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και στη δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας εκατοντάδων στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς, πραγματοποιήθηκε και φέτος με τεράστια επιτυχία, έχοντας στο επίκεντρο την κατανόηση, την περιήγηση και τη διαμόρφωση του ψηφιακά εξελισσόμενου τοπίου της φαρμακευτικής αγοράς στην Ελλάδα.

Η ημερίδα ξεκίνησε με πέντε διαφορετικά διαδραστικά working groups της επιλογής του κάθε συμμετέχοντα, και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες έχοντας ενεργό ρόλο παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας σε ολομέλεια όπου συζητήθηκαν θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη στο marketing, η επικοινωνία στο metaverse, τo brand activation για τους Επαγγελματίες Υγείας, οι ψηφιακές καμπάνιες ενδυνάμωσης των ασθενών και η διαχείριση των οmnichannel journeys. Μέσω εποικοδομητικής συζήτησης, προσεγγίστηκαν νέες μέθοδοι, εργαλεία και γνώση που μπορεί να εφαρμοσθεί την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες κάλυπταν διάφορους ρόλους σε κάθε εταιρεία, καθιστώντας σαφές ότι το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής εκδήλωσης ήταν εφαρμόσιμο σε μια ευρεία γκάμα τομέων και όχι μόνο στον κόσμο της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ.

Στην ενότητα των case studies παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ψηφιακές στρατηγικές που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία, καταδεικνύοντας ότι καινοτόμες προσεγγίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε απτά αποτελέσματα στον κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, ο Γεώργιος Μαρκουλής, Commercial Excellence & Omnichannel Head, GlaxoSmithKline επικεντρώθηκε στην μεγιστοποίηση της omnichannel επίδρασης για την ενίσχυση της εμπειρίας του πελάτη. Έπειτα ο Γεώργιος Παντόπουλος, Commercial Head BU Oncology, IPSEN Greece, Cyprus & Israel έκανε λόγο για την Ipsen Academy: Το παράδειγμά για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ψηφιακές δυνατότητες στον φαρμακευτικό τομέα. Συνεχίζοντας, ο Ιωάννης Καλπακίδης, Digital & Innovation Value Partner, Transformation Value Center, Roche Hellas παρουσίασε ένα phygital regional case και εξήγησε τα κύρια συμπεράσματα καθώς και τις προοπτικές για το μέλλον στην παροχή αποτελεσματικής και εξατομικευμένης αλληλεπίδρασης με τον επαγγελματία υγείας. Κλείνοντας την συγκεκριμένη ενότητα, η Νάντια Παλαμίδα, Product Manager BU GenMed, Franchise Bone, AMGEN Hellas και ο Θοδωρής Βλάσσης, Digital Marketing Sr Associate, AMGEN Hellas στην δική τους μελέτη περίπτωσης αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα μίας αποκλειστικά ψηφιακής προσέγγισης σε μη-στοχευμένους επαγγελματίες υγείας.

 Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ένα panel ειδικών στον τομέα τους και πιο συγκεκριμένα τον Πάνο Μπάσιο, Director, Digital, Data and Analytics MSD Greece, Cyprus and Malta, τον Φώτη Ζέκιο, Head of Business Excellence & Execution (BE&E) & In-Market Brands and Business Innovation (IBBI), NOVARTIS Hellas και την Έλενα Σπυροπούλου, Δικηγόρο (Spiropoulou & Associates), DPO, που μοιράζοντας τις απόψεις τους προκάλεσαν τη συλλογική σκέψη σχετικά με τις εφαρμογές της Γενικής Τεχνητής Νοημοσύνης στη φαρμακευτική βιομηχανία. Τον συντονισμό του panel ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Βαρσάμος, MSc Artificial Intelligence, Curator της δράσης Digital4Pharma και Managing Partner της Get2Work.

Η εκπαιδευτική δράση Digital4Pharma  διοργανώθηκε από την GET2WORK, υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, Π.Ε.Φ., PIF, Ε.Ε.Φα.Μ., ΕΛ.Ε.Φ.Ι., ΕΦΕΧ και ΕΛ.Ε.Μ.Α..