Έγκριση μαθητικού διαγωνισμού από το υπουργείο Παιδείας για τη FAIRLIFE L.C.C.

Έγκριση μαθητικού διαγωνισμού από το υπουργείο Παιδείας για τη FAIRLIFE L.C.C.

Έγκριση μαθητικού διαγωνισμού από το υπουργείο Παιδείας για τη FAIRLIFE L.C.C.

Η FairLife L.C.C. με το υπ’αρ. 60/04-11-2021 Απόσπασμα Πρακτικού του Ι.Ε.Π. έλαβε έγκριση και προκηρύσσει τον Πρώτο Πανελλήνιο Mαθητικό και Νεανικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής και αφίσας FairLife L.C.C.» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2021-2022 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος με τίτλο «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα». Οι μαθητές συμμετέχοντας στο διαγωνισμό και προβάλλοντας τις πρωτότυπες ιδέες τους γίνονται ενεργοί πολίτες και πλαισιώνουν δυναμικά τη μικρή ομάδα εφήβων-πρεσβευτών, που υλοποίησαν τις παραπάνω εκστρατείες. Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μια τεράστια δύναμη που δεν θα παραπλανηθεί από τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δεν θα παγιδευτεί στον εθισμό. Ο διαγωνισμός είναι ένα κάλεσμα να γίνει η πρώτη γενιά που θα εξαφανίσει το κάπνισμα, η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς προϊόντα καπνού, χωρίς τσιγάρο, χωρίς ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Oι μαθητές μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας https://fairlifelcc.com/ για να βρουν ενημερωτικό υλικό αλλά και τις προαναφερθείσες νεανικές εκστρατείες, για να εμπνευστούν για τα έργα τους.  Ο μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» στη μνήμη του Simon Bell  στον μόλις ένα χρόνο λειτουργίας του έχει αναλάβει δράσεις για την  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους νέους. Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του τσιγάρου» στις 31.05.2021, υλοποίησε την πρώτη νεανική αντικαπνιστική εκστρατεία με τίτλο «14 λεπτά ζωής». Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους νέους εθελοντές μας για ένα ανοικτό κάλεσμα να μιλήσουν οι νέοι ανοικτά για το κάπνισμα και το άτμισμα.

Με εκκίνηση το μήνυμα της FairLife L.C.C. “H ζωή να κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα» και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσεων για την Κλιματική Αλλαγή» αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας του Πνεύμονα -25.09.2021, παρουσιάστηκε στην Πάτρα η δεύτερη καμπάνια των νέων εθελοντών και φίλων μας με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών – Για έναν κόσμο χωρίς καπνό, χωρίς τσιγάρο». Στόχος να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες τους για τις συνέπειες του τσιγάρου στο περιβάλλον, τον κοινό μας πνεύμονα, αλλά και στο αναπνευστικό μας σύστημα και την υγεία μας.

«Η παιδική ζωγραφική με την απλότητα και τη σαφήνειά της αναδεικνύει τη «μυστική συνάντηση» του παιδιού με την πραγματικότητα αλλά και τη φαντασία του, και μας καλεί να δούμε τη ζωή και το μέλλον μας με άλλα μάτια», σημειώνει η πρόεδρος της FairLife L.C.C. κα. Κορίνα Πατέλη Bell.  «Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τον νεότερο Brand Ambassador Oρέστη Φώτη Μικελάκη, είναι η αφετηρία για μια σειρά από δράσεις και συνεργασίες με σχολεία στη βάση των θεματικών αξόνων – μηνυμάτων που προωθούμε».

Στο πλαίσιο αυτό η FairLife L.C.C. διοργανώνει τον πρώτο μαθητικό πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα». Σημειώνεται ότι δεν θα προκύψουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον από τα υποβληθέντα έργα των μαθητών/τριών ή μόνο τα διακριθέντα. Η προκήρυξη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της FairLife L.C.C και σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας στην επικράτεια.

Save the day

Διάρκεια διεξαγωγής διαγωνισμού από 10.10 .2021 – 10.02.2022

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 25.05.2022.

Παρουσίαση έργων στο κοινό στις 31.05.2022 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

ΕΞΕ – 147005 – 2021 – Έγκριση Μαθητικού και Νεανικού Διαγωνισμού Γραφής και Αφίσας FairLife L.C.C.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ