Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Επαμεινώνδας Κελλάρης»

Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Επαμεινώνδας Κελλάρης»

Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Επαμεινώνδας Κελλάρης»

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην κοινότητα Λουτρού Κορινθίας και στον ανακαινισμένο χώρο του δημοτικού σχολείου της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός του Πολιτιστικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Επαμεινώνδας Κελλάρης».

Η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου έγινε με την υποστήριξη και επιμέλεια του κ. Βασίλη Κελλάρη, Γυναικολόγου Αναπαραγωγής και συνιδρυτή του Σωματείου Be-Live, στη μνήμη του πατέρα του Δημητρίου Κελλάρη, με καταγωγή από το κάτω Λουτρό. Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Μούτσιος, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του σωματείου Be-Live, καθώς και η κ. Κατερίνα Καζάνη, ιδρυτικό μέλος της Be-Live και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας.

Ο Πρόεδρος της Be-Live και η κ. Καζάνη απηύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την πρωτοβουλία αυτή του κ. Κελλάρη. Παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank ΑΕ, και η κ. Ιωάννα Ευαγγελίδου, Διευθύντρια Υποδ/νσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Ιστορικού Αρχείου της Eurobank.

Στα εγκαίνια καλωσόρισαν το κοινό τοπικοί φορείς όπως ο Πρόεδρος Κοινότητας Κάτω Λουτρού κ. Χρήστος Καρούκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Χάρης Βιτινιώτης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ξυλοκάστρου κ. Αγγελική Μενούνου. Ο πρόεδρος κ. Καρούκης συνεχάρη τον κ. Κελλάρη για την προσφορά του στην περιοχή και τόνισε τη σημαντικότητα της ενέργειας αυτής για τον τόπο τους και κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι φίλοι και συνάδελφοι του Δημητρίου Κελλάρη, Γιάννης Ζερβός και Γρηγόρης Σαμουηλίδης, οι οποίοι μοιράστηκαν ιστορίες από τη ζωή τους δίπλα του αλλά και φωτογραφίες από το προσωπικό τους αρχείο, καθώς και ο τέως Πρόεδος του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ κ. Γεώργιος Πολίτης.

Ο συνιδρυτής της Be-Live κ. Χάρης Χηνιάδης, αφού συνεχάρη τον κ. Κελλάρη, παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Σωματείου αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα καθώς και την ανάγκη για άμεση παρέμβαση. Μίλησε επίσης για το πώς η Be-Live βοηθάει τα υπογόνιμα ζευγάρια με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα να αποκτήσουν παιδί.

Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών ο κ. Βασίλης Κελλάρης, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον ίδιο και τη μνήμη του πατέρα του και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η ημέρα αυτή, η εκδήλωση που οργανώσαμε σε αυτό εδώ το μέρος είναι αφιερωμένη στον πατέρα μου. Στον άνθρωπο που μας μεγάλωσε με τόση αγάπη, στον άνθρωπο που αποτελούσε πάντα πρότυπο για εμένα».

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε: «Αντλώντας δύναμη από την ιστορία του πατέρα μου, στη δική μου πορεία η οποία δεν είναι πάντοτε εύκολη, προσπαθώ να μην απογοητεύομαι». Κλείνοντας, ενθάρρυνε τη νέα γενιά: «Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η νέα γενιά έχει να αντιμετωπίσει περισσότερες και πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις. Ας κρατήσουν τα νέα παιδιά, τα παιδιά μας, ότι ο πόνος και η κούραση στις δυσκολίες της ζωής δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χαρά και την ικανοποίηση που νιώθουμε όταν πετυχαίνουμε το στόχο μας».

Στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, φιλοξενήθηκε έκθεση του γνωστού ζωγράφου με καταγωγή από το Κάτω Λουτρό κ. Γιώργου Πανουτσόπουλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.