ΕΕΣ: Έκτακτη δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στο κέντρο της Αθήνας λόγω "Φίλιππου"

ΕΕΣ: Έκτακτη δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στο κέντρο της Αθήνας λόγω “Φίλιππου”

ΕΕΣ: Έκτακτη δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στο κέντρο της Αθήνας λόγω “Φίλιππου”

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εν όψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας «Φίλιππος» και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στην Αττική, υλοποιεί  εκτάκτως δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, από τις 18:30’ έως τις 21.00’. Η δράση υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού και με την οικονομική υποστήριξη της εταιρείας Procter & Gamble.

Ειδικότερα, κοινωνικοί λειτουργοί του ΕΕΣ, κατόπιν χαρτογράφησης των περιοχών που θα λάβει χώρα η δράση, με την υποστήριξη των εθελοντών του ΕΕΣ θα διανείμουν, σε όσους έχουν ανάγκη, υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας: ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, μέσα προστασίας από τον Covid 19 & ιματισμό. Ταυτόχρονα, θα παρασχεθούν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας και θα προσφερθεί ενημέρωση στον πληθυσμό για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνολικά εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου 100 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες.