Εδώ και 30 χρόνια η «Ανοιχτή αγκαλιά» προσφέρει εθελοντικά εκστρατείες προληπτικής ιατρικής

Εδώ και 30 χρόνια η «Ανοιχτή αγκαλιά» προσφέρει εθελοντικά εκστρατείες προληπτικής ιατρικής

Συνολικά 30 χρόνια προσφοράς και εθελοντισμού γιορτάζει φέτος η «Ανοιχτή Αγκαλιά», το Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής με έδρα το ΓΝΑ Παίδων Α&Π Κυριακού, έχοντας να επιδείξει ουσιαστικό έργο που δίνει έμφαση στην πρόληψη, την εκπαίδευση, την στελέχωση και την κοινωνική προσφορά. 

Σε μία από τις πολλές σημαντικές δράσεις της, η Ανοιχτή Αγκαλιά πραγματοποιεί εκστρατείες προληπτικής Ιατρικής σε ακριτικά μέρη της Ελλάδας μαζί με εθελοντές γιατρούς και την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, απαριθμώντας πάνω από 420 προορισμούς, 240 εκστρατείες και περισσότερες από 360.000 Ιατρικές Πράξεις. 

Για να τιμήσει όσους είναι συνοδοιπόροι της, όπως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), τους εθελοντές και τους χορηγούς, η Ανοιχτή Αγκαλιά, θα πραγματοποιήσει στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138 στα μέσα Δεκεμβρίου μία εκδήλωση, την οποία θα ντύσει μουσικά η νεανική ορχήστρα εγχόρδων, Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, με σολίστ στο βιολί τη 12χρονη Νικολία Γαρουφαλίδου. Τον σχεδιασμό και την παραγωγή έχει αναλάβει η Solist Cultural Projects.

Η Γιολάντα Βλάχου, πρόεδρος του Σωματείο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής, «Ανοιχτή Αγκαλιά», σημειώνει ότι

 «Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά είναι αυτό που μας γεμίζει ελπίδα και όραμα. Μετρώντας 30 χρόνια κοινωνικής δράσης, πλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν τις προσπάθειές μας για να συνεχίζουμε το έργο μας». 

Τι περιλαμβάνει η δράση της Ανοιχτής Αγκαλιάς: 

 • Υποστήριξη των νοσηλευόμενων παιδιών στα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης με αναπλάσεις κλινικών και προσφορά σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων. 
 • Εκστρατείες προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημέρωσης στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας (δυσπρόσιτα νησιά, Θράκη, Ήπειρος). 
 • Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό. 
 • Συμβολή στις δράσεις των υπουργείων παιδείας και υγείας (εμβολιασμός, προσυμπτωματικός έλεγχος σε παιδιά και ενήλικες σε δομές προσφύγων). 
 • Διοργάνωση ημερίδων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που άπτονται στην υγεία, παιδεία, περιβάλλον κλπ.
 • Κέντρο Ημέρας για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές. Ιδρύθηκε και Λειτουργεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής από το έτος 2006. Τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. 
 • Συμβολή στην εκπαιδευτική κοινότητα με  προσφορά εκπαιδευτικού υλικού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, μουσικών οργάνων σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.
 • Ενίσχυση στα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία με αναλώσιμα υλικά και ιατρικά μηχανήματα. 
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με δημιουργία Κέντρων πολλαπλών χρήσεων, παιδικών χαρών, mini volley, στα ακριτικά νησιά. 
 • Εφαρμογή προγράμματος διατροφής και άσκησης στα σχολεία. 
 • Εκπαίδευση βασικής υποστήριξης ζωής. Συμβολή στην παράδοση με δημιουργία λαογραφικού μουσείου και προσφορά παραδοσιακών στολών στο Δήμο Φούρνων.