Δωρεάν πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από τη FairLife L.C.C.

Δωρεάν πρόγραμμαΨυχοκοινωνικής υποστήριξης από τη FairLife L.C.C.

Δωρεάν πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από τη FairLife L.C.C.

Η «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», πιστή στην αποστολή της να στηρίζει τους ανθρώπους στην πολύπλοκη διαδρομή με τον καρκίνο του πνεύμονα, από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία, υλοποιεί το πιλοτικό Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης – BREATH.

Το πρόγραμμα BREATH παρέχεται δωρεάν για ασθενείς, φροντιστές και μέλη των οικογενειών τους, σε συνεργασία με έμπειρους κι εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας από αναγνωρισμένους φορείς.

Σε συνεργασία με την Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής σε ασθενείς και φροντιστές. Το κόστος τους καλύπτεται από τη FairLife, στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ειδικότερα, παρέχεται σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη των οικογενειών, η δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον στην ομάδα στήριξης, να συμμετάσχουν σε συνεδρίες συμβουλευτικής οικογένειας ή ζεύγους, ή σε συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής, πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων ψυχοθεραπευτών.

Οι ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες μπορούν να διεξαχθούν σε πέντε γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την ευγενική υποστήριξη των: ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, Lung Ambition AllianceAstraZeneca, Rocheforamelefko, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΟΥ, Takeda, AMGEN, Novartis, και ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος BREATH:

• Η Μέριμνα παρέχει εξειδικευμένη στήριξη σε παιδιά, εφήβους και γονείς, πριν ή/και μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

• Τo Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3) παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τα δικαιώματα των ασθενών και εξατομικευμένη στήριξη σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

• Το Just Pilates Studio προσφέρει σε ασθενείς και φροντιστές μαθήματα pilates για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της αναπνευστικής λειτουργίας αλλά και της ψυχικής διάθεσης.

• Επιπλέον, η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», η οποία παρέχει ολιστική στήριξη και ανακουφιστική φροντίδα σε όλα τα στάδια της νόσου και της θεραπείας, συνδράμοντας το έργο της Fairlife, για  ενημέρωση των ασθενών και των φροντιστών.

Δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος στον παρακάτω σύνδεσμο:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα BREATH οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τη Γραμμή Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα FairLine – 111 57.

Επίσης, ενημέρωση για τον καρκίνο του πνεύμονα από έγκριτους επιστήμονες παρέχεται από τη βραβευμένη Ψηφιακή Ενημερωτική Βιβλιοθήκη «Μαθαίνω – Ενεργώ –Ελπίζω» της FairLife.