Δωρεά 10.000 προστατευτικών μασκών στο Άσυλο Ανιάτων από το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ

Δωρεά 10.000 προστατευτικών μασκών στο Άσυλο Ανιάτων από το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ

Δωρεά 10.000 προστατευτικών μασκών στο Άσυλο Ανιάτων από το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ στήριξε έμπρακτα το έργο του Ασύλου Ανιάτων για μία ακόμα φορά, δωρίζοντας 10.000 προστατευτικές μάσκες (7.000 μίας χρήσης και 3.000 υψηλής προστασίας), οι οποίες είναι απαραίτητες για τη φροντίδα των περιθαλπόμενων και του προσωπικού του Ιδρύματος. Η παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη και θα συμβάλει στην κάλυψη ενός σημαντικού μέρους των αναγκών του Ασύλου σε υγειονομικό υλικό.

Παράλληλα με τη δωρεά των προστατευτικών μασκών και στο πλαίσιο των δράσεων ψυχαγωγίας που πραγματοποιεί το Άσυλο Ανιάτων, υλοποιήθηκαν δύο διαδικτυακές συζητήσεις με τη γνωστή κωμικό και Πρέσβειρα του Ασύλου Ανιάτων κα Κατερίνα Βρανά και τον συγγραφέα και ηθοποιό κο Κώστα Κρομμύδα. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι περιθαλπόμενοι του Ιδρύματος, οι οποίοι περιέγραψαν την καθημερινότητά τους στο Άσυλο και μίλησαν για τις αγαπημένες τους δραστηριότητες. Με τη σειρά τους οι κα Βρανά και κος Κρομμύδας απάντησαν στις ερωτήσεις των περιθαλπόμενων σχετικά με τα πράγματα που τους δίνουν δύναμη και έμπνευση ώστε να συνεχίσουν το έργο τους. Την ενέργεια οργάνωσαν από κοινού το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ και η Διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων, στο πλαίσιο της δράσης Desmos 21 for 21.

Η κα Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, δήλωσε σχετικά «Το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ στηρίζει διαχρονικά το έργο του Ασύλου Ανιάτων μέσα από δωρεές και ενέργειες ανυπολόγιστης αξίας. Μέσα από τη συνεργασία μας έχουμε καταφέρει και διατηρούμε υψηλό το επίπεδο συνθηκών περίθαλψης των ενοίκων του Ιδρύματός μας, ενισχύοντας συνεχώς την προστασία και φροντίδα των περιθαλπόμενων. Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του Δεσμού που ανταποκρίνονται με συνέπεια και ευαισθησία σε κάθε μας ανάγκη, συμβάλλοντας στις προσπάθειες που καταβάλουμε καθημερινά για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων με αναπηρία».

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό). Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Σχετικά με το ΔΕΣΜΟ

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά αφενός με δωρητές του ιδιωτικού τομέα, αφετέρου με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο ΔΕΣΜΟΣ ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη.