Δράσεις εθελοντισμού με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Δράσεις εθελοντισμού με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Δράσεις εθελοντισμού με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Κάθε χρόνο, οι εργαζόμενοι της Sanofi, συσπειρώνονται γύρω από τον κοινό σκοπό να βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων στις κοινότητες όπου ζουν και εργάζονται, συμμετέχοντας σε κοινωφελείς δράσεις στο πλαίσιο του παγκόσμιου εταιρικού θεσμού «Μήνας Εθελοντισμού».

Φέτος, οι εργαζόμενοι της Sanofi Ελλάδας συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου σε δύο εθελοντικές δράσεις με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή της Αττικής, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της στην ανθρώπινη υγεία.

Ειδικότερα, οι δράσεις εθελοντισμού ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία καθαρισμού – ανακύκλωσης της παραλίας Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο, σε συνεργασία με εκπροσώπους της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea.

Οι συμμετέχοντες απομάκρυναν τα επιβλαβή για το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα απορρίμματα και ενημερώθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης για τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και για πρακτικές πρόληψης μέσω της ορθής διαχείρισης και μείωσης των οικιακών απορριμμάτων. Αφού ολοκληρώθηκε η συλλογή των απορριμμάτων, τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα προωθήθηκαν για ανακύκλωση.

Σημειώνεται ότι καταγράφηκαν 199 απορρίμματα, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν πλαστικά (84,4%), ενώ ακολουθούσαν το γυαλί (6%) και ο ρουχισμός (3%). Συνολικά απομακρύνθηκαν 14 κιλά απορριμμάτων (αποτσίγαρα και φίλτρα τσιγάρων, κομμάτια πλαστικού και φελιζόλ, πλαστικά οικοδομικά υλικά, θραύσματα γυαλιού και κεραμικής, είδη ρουχισμού).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Ημέρας Σκοπού, του θεσμού που έχει θεσπίσει η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της εταιρείας, με σκοπό τη διοργάνωση δράσεων για τη διαφύλαξη της προσωπικής υγείας και ευημερίας, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στο Ντράφι, σε συνεργασία με την παγκόσμια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση we4all.

Έχοντας ως κεντρικό θεματικό άξονα τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, η φετινή Ημέρα Σκοπού ανέδειξε τη σημασία της προστασίας των δασών για την ανθρώπινη υγεία. Οι εργαζόμενοι της Sanofi Ελλάδας φύτευσαν νεαρά δένδρα και ενημερώθηκαν σχετικά με τον ρόλο των δένδρων στη συλλογή CO2 και την απομάκρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης – και κατ’ επέκταση – στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Την ημέρα της δράσης φυτεύτηκαν 80 χαρουπιές, ενώ η Sanofi Ελλάδας θα υποστηρίξει συνολικά τη φύτευση 500 δέντρων.