Δ. Μιχαηλίδου: Διασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε χώρο ιστορικό ή πολιτισμού

Δ. Μιχαηλίδου: Διασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε χώρο ιστορικό ή πολιτισμού

Δ. Μιχαηλίδου: Διασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε χώρο ιστορικό ή πολιτισμού

Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το οποίο είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία, πραγματοποίησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με πρωταθλητές των Special Olympics.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της κ. Μιχαηλίδου, η οποία στηρίζει διαχρονικά το έργο των Special Olympics. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι αθλητές μαζί με τις δύο Υπουργούς ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του μουσείου και ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες για την ιστορία των εκθεμάτων, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά της ιδιομορφίας, της σύνθεσης του πληθυσμού και της ιστορίας του Πειραιά.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ανέφερε: «Υποδεχτήκαμε σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά, ένα μουσείο προσβάσιμο σε όλους, αθλητές των Special Olympics, οι οποίοι μπόρεσαν να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μέσα από τους θησαυρούς του μουσείου της. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ολοένα και περισσότεροι χώροι Πολιτισμού, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, καθίστανται προσβάσιμοι σε όλους τους συνανθρώπους μας. Η καθολική προσβασιμότητα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος μας είναι η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συμπολιτών μας, όλων των επισκεπτών της πατρίδας μας. Η καθολική και ισότιμη πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά είναι Πολιτισμός».

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Οι υπεύθυνες Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, χάρη στην ευρηματικότητά τους, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν όλες και όλους στην ελληνική μυθολογία! Με μικρές, αλλά και μεγαλύτερες πρωτοβουλίες διασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των συμπολιτών μας με αναπηρία, σε κάθε χώρο ιστορικό ή πολιτισμού. Γιατί για εμάς, η πρόσβαση κάθε πολίτη στον πολιτισμό και στον αθλητισμό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Και σε αντίθεση με το παρελθόν, τρεισήμισι χρόνια τώρα, γίνεται εντατική προσπάθεια, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τους χώρους αθλητισμού. Γι’ αυτό δράσεις όπως αυτή, έχουν ιδιαίτερη σημάδια. Γιατί άρουμε κάθε αποκλεισμό και κάνουμε ακόμα ένα βήμα για μια συμπεριληπτική κοινωνία, που μας χωρά όλες και όλους. Πολιτεία και αρμόδιοι φορείς, δημιουργούμε συνεχώς τις προϋποθέσεις και ενισχύουμε την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».