Διπλή χρυσή διάκριση της Siemens Healthineers στα Healthcare Business Awards 2023

Διπλή χρυσή διάκριση της Siemens Healthineers στα Healthcare Business Awards 2023

Διπλή χρυσή διάκριση της Siemens Healthineers στα Healthcare Business Awards 2023

Δύο ύψιστες στην κατηγορία τους διακρίσεις απέσπασε ηSiemens Healthineers Ελλάδας στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2023. Αναλυτικότερα, η κορυφαία εταιρεία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τιμήθηκε με χρυσό βραβείο «GOLD» στην κατηγορία «Ανάπτυξη» για τον πρώτο Αξονικό Τομογράφο στον κόσμο με τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων (Photon Counting CT) και χρυσό βραβείο «GOLD» στην κατηγορία «Κοινωνική Ευαισθησία, Περιβάλλον & Διακυβέρνηση (ESG)» για το θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της. Η διπλή αυτή βράβευση αναγνωρίζει τη Siemens Healthineers ως ηγετική δύναμη στην ενσωμάτωση της καινοτομίας στον τομέα τεχνολογιών ιατρικής απεικόνισης, αλλά και ένθερμο υποστηρικτή των αρχών της κοινωνικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Τα Healthcare Business Awards διοργανώθηκαν από τη BOUSSIAS events και το Health Daily, επιβραβεύοντας εξαιρετικές και καινοτόμες δράσεις και επενδυτικές πρωτοβουλίες σε όλο το φάσμα του κλάδου της Υγείας.

Η πρώτη διάκριση αφορά στον Αξονικό Τομογράφο NAEOTOM Alpha, ο οποίοςείναι ο πρώτος στον κόσμο με τεχνολογία καταμέτρησης φωτονίων και εγκεκριμένος για κλινική χρήση. Αυτή η καινοτόμος κβαντική τεχνολογία, που ανιχνεύει άμεσα κάθε φωτόνιο ακτίνας Χ στο επίπεδο ενέργειάς του αντί να το μετατρέπει πρώτα σε ορατό φως, επιτρέπει στον NAEOTOM Alpha να αποδίδει γρήγορα εικόνες εξαιρετικής ποιότητας, με σημαντικά υψηλότερη ανάλυση ακόμη και σε μικρές ανατομικές δομές. Πρόκειται για μια ριζική αναθεώρηση του τρόπου απεικόνισης μέσω της αξονικής τομογραφίας που επιπλέον ελαχιστοποιεί έως και 45%, τη δόση της ακτινοβολίας που δέχεται ο εξεταζόμενος. Η πρωτοπόρος αυτή τεχνολογία προσφέρεται από τη Siemens Healthineers σε ιδιαίτερα απαιτητικά πεδία όπως η καρδιολογία, η ογκολογία και η πνευμονολογία.

Το δεύτερο χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία για τη θετική της συνεισφορά στην άμβλυνση των αυξανόμενων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε, η Siemens Healthineers Ελλάδας υποστήριξε το έργο ανθρωπιστικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, τόσο μέσω οικονομικής και υλικής ενίσχυσης, όσο και του εθελοντισμού των εργαζομένων. Παράλληλα συμμετείχε στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας COVID-19 στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και στο έργο της ανακούφισης πληγέντων από φυσικές καταστροφές. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαθέτει μια πρότυπη κατηγορία προϊόντων που προάγουν την κυκλική οικονομία, στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού μοντέλου για τον σχεδιασμό, τη βελτίωση και την ανακατασκευή ιατρικού εξοπλισμού απεικόνισης. Πρόκειται για συστήματα απεικόνισης (π.χ. Μαγνητικοί και Αξονικοί Τομογράφοι) που μέσω Διαδικασίας Ποιότητας 5 βημάτων αποκτούν τις προδιαγραφές λειτουργίας καινούριου συστήματος, πιστοποιημένα ως προς την Ποιότητα Αποδεδειγμένης Αριστείας.

Η Μαρία Χορταριά, Marketing & Corporate Communications Head της Siemens Healthineers Ελλάδος, δήλωσε: «Οι δύο χρυσές βραβεύσεις μας στον κορυφαίο θεσμό Healthcare Business Awards αποτελούν ιδιαίτερη τιμή, αλλά και μεγάλη αναγνώριση. Λάβαμε μια σπουδαία επιβράβευση για την αφοσίωσή μας να προάγουμε την ευημερία των ασθενών, για όλους και παντού στον κόσμο, μέσα από τις τεχνολογικές καινοτομίες στον ιατρικό εξοπλισμό. Μετά από 15 χρόνια συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης, καταφέραμε με τον Αξονικό Τομογράφο NAEOTOM Alpha να ξεπεράσουμε τα συμβατικά όρια και να αλλάξουμε τον τρόπο απεικόνισης μέσω της αξονικής τομογραφίας, προσφέροντας στους ιατρούς και τους ασθενείς ένα εργαλείο με μεγάλη διαγνωστική και θεραπευτική αξία. Όπως όλα τα επιτεύγματά μας, και αυτή η καινοτομία πηγάζει από την ισχυρή ανθρωποκεντρική κουλτούρα μας, για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Ταυτόχρονα, παραμένουμε αποφασισμένοι στη βιώσιμη ανάπτυξη του οργανισμού, με γνώμονα την εκπλήρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».

Τα Healthcare Business Awards 2023 διοργανώθηκαν από τη BOUSSIAS events και το Health Daily, επιβραβεύοντας εξαιρετικές και καινοτόμες δράσεις και επενδυτικές πρωτοβουλίες στους τομείς της Υγείας, της Επιστήμης και της Κοινωνίας.