Διάψευση δημοσιεύματος

Διάψευση δημοσιεύματος

Διάψευση δημοσιεύματος

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η χώρα μας διαθέτει μικρότερο αριθμό κλινών για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών σε σχέση με τον αριθμό που ορίζει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Ούτε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ούτε καμία διεθνής δέσμευση της χώρας, δεν ορίζει συγκεκριμένο αριθμό κλινών για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών.

Η χώρα μας διαθέτει ένα από τα καλύτερα και επαρκέστερα δίκτυα δομών για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, ενώ κατά τη διάρκεια του lockdown η δυναμικότητα αυξήθηκε με την παροχή έκτακτων ασφαλών καταλυμάτων σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Δεν υπάρχει γυναίκα που απευθύνθηκε στο δίκτυο δομών μας και δεν μεταφέρθηκε σε ασφαλές κατάλυμα εφόσον η ίδια το επιθυμούσε!

Στα θέματα της βίας και της κακοποίησης δεν χωράνε κακόβουλα παραμύθια. Πρέπει να είμαστε όλες και όλοι μαζί. Το οφείλουμε στις γυναίκες, το οφείλουμε στην ίδια τη ζωή.