Διαδικτυακή εκδήλωση για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.)

Διαδικτυακή εκδήλωση για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.)

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, μέλη και φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.) συναντήθηκαν διαδικτυακά στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για να γιορτάσουν τις επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς και να ενημερωθούν για τις επόμενες δράσεις της Εταιρείας. Την εκδήλωση τίμησε με τη συμμετοχή του απευθύνοντας χαιρετισμό, ο κ. Αργύρης Τζουβελέκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Προχωρώντας σε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., Δρ. Βαρβάρα Μπαρούτσου, σημείωσε πωςτο 2021 ήταν χρονιά-ορόσημο για την ΕΛ.Ε.Φ.Ι., καθώς συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ίδρυσή της. Ταυτόχρονα, ήταν μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις στο ραγδαία αναπτυσσόμενο πεδίο της Φαρμακευτικής Ιατρικής, οι οποίες διαμορφώνουν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για την επιστημονική σταδιοδρομία των μελών της βιοϊατρικής κοινότητας. Κατά τον απολογισμό του έργου της ΕΛ.Ε.Φ.Ι., η κα Μπαρούτσου στάθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση στα στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη απήχηση των επιστημονικών εκδηλώσεων και δράσεων της Εταιρείας μεταξύ των ενεργών αλλά και μη μελών, ενώ σημείωσε πως εντός του 2021 εντάχθηκαν στην ΕΛ.Ε.Φ.Ι. 70 νέα μέλη.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για τους επόμενους στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου και τις επιστημονικές δράσεις και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η διοργάνωση διεθνών διαδικτυακών προγραμμάτων μεταπτυχιακής εκπαίδευσης της ΕΛ.Ε.Φ.Ι. στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, το 20ο Διεθνές Συνέδριο Φαρμακευτικής Ιατρικής ICPM 2022, που θα διεξαχθεί από την ΕΛ.Ε.Φ.Ι. και την ΙFAPP στην Αθήνα στις 19-21 Οκτωβρίου 2022, τις επιμορφωτικές ημερίδες για θέματα κλινικής έρευνας (Clinical Research & Clinical Trials Innovation Forum), κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Μπαρούτσου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το 2022 ξεκίνησε με προκλήσεις και αβεβαιότητες που ως βιοεπιστήμονες θα διαχειριστούμε με εμπιστοσύνη που πηγάζει από την επιστημονική μας έμπνευση, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, την ανθεκτικότητά μας και το επαγγελματικό ήθος. Ταυτόχρονα, διακρίνουμε ευκαιρίες που θα πρέπει συλλογικά να αξιοποιήσουμε. Μια ισχυρή μεταρρυθμιστική πνοή για ένα γόνιμο έδαφος παραγωγικής κλινικής έρευνας και ανάπτυξης που θα συμβαδίζει με τις καινοτόμες εξελίξεις της 3ης δεκαετίας του 21ου αιώνα είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

Ακολούθησε σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, η συμβολική «κοπή της πίτας» και η ανάδειξη των δύο «τυχερών του 2022» μέσω κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η ΕΛ.Ε.Φ.Ι. ευχαριστεί τις εταιρείες που υποστήριξαν ως Αρωγοί, Υποστηρικτές και Χορηγοί το έργο της κατά τη διάρκεια του 2021: Bioaxis, Βιοιατρική, Coronis Research, Creative Pharma Services, Forhealth, Medwork, Patient Plus, Qualitis, καθώς και τους Δωρητές Αbbvie και HACRO.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΛ.Ε.Φ.Ι. και τις δράσεις της, μπορείτε να βρείτε εδώ.