Δημιουργία ολοκληρωμένης υπερσύγχρονης Νευροφυσιολογικής Μονάδας στο ΜΗΤΕΡΑ

Δημιουργία ολοκληρωμένης υπερσύγχρονης Νευροφυσιολογικής Μονάδαςστο ΜΗΤΕΡΑ

Δημιουργία ολοκληρωμένης υπερσύγχρονης Νευροφυσιολογικής Μονάδας στο ΜΗΤΕΡΑ

Το ΜΗΤΕΡΑ, ανέπτυξε στο πλαίσιο της λειτουργίας της Νευρολογικής Κλινικής μια πλήρη και υπερσύγχρονη Μονάδα Νευροφυσιολογίας.

Η Μονάδα αποτελείται από το Τμήμα Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας και το Τμήμα Ηλεκτρομυογραφίας – Ηλεκτρονευρογραφίας, παρέχοντας όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις που απαιτούνται, συμβάλλοντας στη σωστή διάγνωση και την ενδεδειγμένη θεραπεία. Οι εξειδικευμένοι ιατροί και τεχνολόγοι, που στελεχώνουν τη Νευροφυσιολογική Μονάδα του ΜΗΤΕΡΑ, έχουν στη διάθεσή τους τεχνολογία αιχμής, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Στο Τμήμα Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας απλών καταγραφών μικρής διάρκειας, μελετών μετά από στέρηση ύπνου, αλλά και πολύωρων έως και πολυήμερων καταγραφών με ταυτόχρονη βίντεο-παρακολούθηση, όπου αυτό ενδείκνυται, ακόμη για τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις. Οι μελέτες σχεδιάζονται από την επιστημονική ομάδα της Μονάδας σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό με σκοπό την σωστή διερεύνηση του περιστατικού και εν τέλει την λήψη των απαιτούμενων αποτελεσμάτων που θα οδηγήσουν στην ορθή διάγνωση και θεραπεία.

Το Τμήμα Ηλεκτρομυογραφίας και Ηλεκτρονευρογραφίας καλύπτει όλο το φάσμα των εξετάσεων που αφορούν παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος όπως Κινητικές ταχύτητες αγωγής, Αισθητικές ταχύτητες αγωγής, Ηλεκτρομυογράφημα, Δοκιμασία επαναληπτικών ερεθισμών κατά Desmedt, Ηλεκτρομυογράφημα μονήρους μυϊκής ίνας, Προκλητά δυναμικά (οπτικά και σωματοαισθητικά) και Μελέτη αυτόνομου νευρικού συστήματος (Sympathetic Skin Reaction).