Chiesi: Λαμβάνει το βραβείο EURORDIS Black Pearl για την καινοτομία στο πεδίο των Σπάνιων Παθήσεων

Η Chiesi, διεθνής όμιλος προϊόντων υγείας με επίκεντρο την έρευνα (όμιλος Chiesi), βραβεύτηκε στην τελετή EURORDIS Black Pearl Awards με το Εταιρικό Βραβείο Καινοτομίας. Η απονομή των βραβείων EURORDIS Black Pearl  είναι μια ετήσια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, για να αναγνωρίσει τα εξαιρετικά επιτεύγματα και το έργο των ανθρώπων που κάνουν τη διαφορά στο πεδίο των σπάνιων παθήσεων.

Η εκδήλωση η οποία διοργανώνεται τον Φεβρουάριο, γιορτάζει την Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, τιμώντας, τις ικανές να εμπνεύσουν αξίες των ανθρώπων που ζουν με μια σπάνια πάθηση καθώς και εκείνους που κάνουν την υπέρβαση προκειμένου οι ασθενείς να ζήσουν την ζωή τους διαφορετικά. Η Chiesi επιλέχθηκε για την ισχυρή δέσμευσή στην αντιμετώπιση των σπάνιων παθήσεων, την υποστήριξη στην ανάπτυξη διαδικασιών καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο της στην ανάπτυξη ενός μεγάλου αριθμού θεραπειών, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων για εξαιρετικά σπάνιες ασθένειες.

«Ο Όμιλος Chiesi είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό το βραβείο, μία πραγματική αναγνώριση ότι η εταιρεία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση», σχολίασε ο Ugo Di Francesco, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Chiesi . «Αυτή είναι η εκπλήρωση ενός ταξιδιού που ξεκίνησε με δέσμευση και αφοσίωση και μας δίνει περαιτέρω κίνητρα για να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή, με στόχο να βελτιώσουμε την υγεία και την ευημερία των ασθενών, προκειμένου να επιτύχουμε ένα ουσιαστικό και θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής τους».

Η Chiesi αποδέχθηκε την πρόκληση των σπάνιων παθήσεων πριν από 10 χρόνια, συμβάλλοντας στη δημιουργία και στην εξέλιξη της “Holostem Terapie Avanzate”. Η συνεργασία με τη Holostem έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα θεραπειών με βλαστοκύτταρα, η οποία έχει παραδώσει στην αγορά το Holoclar®.

Το Holoclar® είναι η πρώτη και μόνη εγκεκριμένη από τον EMA, αγωγή με βλαστοκύτταρα, για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτρια έως σοβαρή βλαστοκυτταρική ανεπάρκεια του σκληροκερατοειδούς ορίου (LSCD) λόγω φυσικών ή χημικών οφθαλμικών εγκαυμάτων. Η δέσμευση της Chiesi έχει επεκταθεί με την πάροδο του χρόνου και στο πεδίο των κληρονομικών μεταβολικών νοσημάτων. Τα τελευταία χρόνια, η Chiesi χτίζει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που αναμένεται να προσδώσει αξία στο σύστημα υγείας και να αλλάξει τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από σπάνια και εξαιρετικά σπάνια λυσοσωμικά νοσήματα.

Το Lamzede®, μια θεραπεία ενζυμικής υποκατάστασης για τη θεραπεία της άλφα-μαννοσίδωσης, μια ορφανή ασθένεια για την οποία δεν υπάρχει εναλλακτική εγκεκριμένη θεραπεία, εισήχθη πρόσφατα σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές. Επιπλέον, η Chiesi συνεχίζοντας τις προσπάθειές της, απέκτησε τα δικαιώματα διάθεσης του Procysbi®, ενός σκευάσματος αργής αποδέσμευσης κυστεαμίνης για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από νεφροπαθή κυστίνωση και τη pegunigalsidase alfa ή CHF 6657, μια χημικά τροποποιημένη μορφή της ανασυνδυασμένης  πρωτεΐνης άλφα-γαλακτοσιδάσης Α , που βρίσκεται σήμερα σε κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ για τη θεραπεία της νόσου Fabry.

«Η Chiesi δίνει μεγάλη έμφαση στη συνεργασία με τους φορείς της υγειονομικής περίθαλψης και στην εξεύρεση νέων τρόπων συνεργασίας με τις ενώσεις ασθενών, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος προς τον ασθενή και μιας βιώσιμης πολιτικής για τις σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες παθήσεις στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Alessandro Chiesi, επικεφαλής της περιφέρειας Ευρώπης, στον όμιλο Chiesi. «Πιστεύουμε ότι μόνο μέσω ενός διαλόγου με πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις, με στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων και τη βελτίωση της ετοιμότητας των συστημάτων υγείας για την παρούσα και μελλοντική πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες που θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή τους».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

eighteen − two =