BMS Ελλάδος – Μαζί για τους ασθενείς: Σκοπός μας είναι η υγεία σας

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) τίμησε για 6η συνεχή χρονιά τους ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ασθενών (Global Patient Week)  και ανανέωσε την υπόσχεσή της να προσπαθεί να ανακαλύπτει καινοτόμες θεραπείες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους. Η BMS Ελλάδος γιόρτασε τη Διεθνή Εβδομάδα Ασθενών με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε μία εσωτερική διαδικτυακή εκδήλωση που έθεσε στο επίκεντρο τον Ασθενή και ανέδειξε τη συνεισφορά της BMS στην αντιμετώπιση των ογκολογικών και αιματολογικών νοσημάτων.

Με κεντρικό μήνυμα «Μαζί για τους ασθενείς: Σκοπός μας είναι η υγεία σας», η εκδήλωση προσέφερε στους εργαζόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω μιας σειράς video, έναν ασθενή με καρκίνο και έναν ασθενή με αιματολογική πάθηση, οι οποίοι περιέγραψαν το ταξίδι τους με τη νόσο, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι καινοτόμες θεραπείες της εταιρείας μεταμόρφωσαν τη ζωή τους. Ακολούθησε ενότητα ερωτήσεων – απαντήσεων όπου πραγματοποιήθηκε εκτενέστερη συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων και των ασθενών που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαδικτυακά. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο Διευθυντής της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Γιώργος Τσιακαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ασθενείς με σοβαρά και χρόνια νοσήματα στη χώρα μας, εστιάζοντας στην πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και την αναγκαιότητα για τη βελτίωση της επικοινωνίας ιατρού – ασθενούς. Επιπλέον, τόνισε την μεγάλη ανάγκη να αναδειχθεί η κοινότητα των ασθενών ως ισότιμος εταίρος στη λήψη αποφάσεων για θέματα πολιτικής υγείας και παρουσίασε τις δράσεις του συλλόγου για τη βελτίωση της φωνής των ασθενών στον δημόσιο διάλογο για την Υγεία.

Η Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδος, δήλωσε: «Η Διεθνής Εβδομάδα Ασθενών έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της κουλτούρας της Bristol Myers Squibb. Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την αλλαγή που έχουν επιφέρει οι καινοτόμες θεραπείες μας στις ζωές πολλών ασθενών και ανανεώνουμε τη δέσμευση να αξιοποιούμε στο έπακρο την επιστημονική τεχνογνωσία μας για να βοηθούμε ακόμα περισσότερους. Παράλληλα, η Διεθνής Εβδομάδα Ασθενών μας κινητοποιεί να ανακαλύπτουμε νέες βελτιωμένες θεραπευτικές λύσεις υπενθυμίζοντας μας τον σκοπό για τον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά: να υποστηρίζουμε τους ασθενείς στον αγώνα τους ενάντια στα σοβαρά και χρόνια νοσήματα, ικανοποιώντας τις ακάλυπτες ανάγκες τους με αξιόπιστα και αποτελεσματικά φάρμακα».

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ασθενών, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν τη διεθνή πρωτοβουλία BMS for Community, εκτελώντας μια δραστηριότητα με βασικό στοιχείο την κίνηση (π.χ. τρέξιμο, ποδηλασία, πεζοπορία) και καταγράφοντας τα λεπτά που αφιέρωσαν σε αυτή τη δραστηριότητα. Στόχος της δράσης ήταν να παραχθούν 1 εκατ. λεπτά κίνησης από τους εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου η εταιρεία να πραγματοποιήσει στη συνέχεια δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 στο παγκόσμιο δίκτυο του Ερυθρού Σταυρού. Σημειώνεται ότι τα λεπτά καταγραφής κίνησης   υπερέβησαν κατά πολύ τον παραπάνω στόχο και η δωρεά 1 εκατ. δολαρίων έγινε πραγματικότητα.

Ο θεσμός της Διεθνούς Εβδομάδας Ασθενών

Η Διεθνής Εβδομάδα Ασθενών αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία της BMS, μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο γνωρίζουν από κοντά τους ασθενείς που έχουν ωφεληθεί από τις καινοτόμες θεραπείες της εταιρείας, βλέποντας, στην ουσία, τα απτά αποτελέσματα της εργασίας τους και τη βελτίωση που επιφέρει στις ζωές των ανθρώπων. Η αλληλεπίδραση αυτή λειτουργεί ως μία υπενθύμιση της αποστολής τους, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη και αναμένουν νέες θεραπευτικές επιλογές.

Ο θεσμός αποτελεί απόδειξη της ισχυρής ασθενοκεντρικής κουλτούρας της εταιρείας, η οποία υπογραμμίζει την ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των θεραπειών της και σε κάθε δραστηριότητά της.