«Από στόμα σε στόμα» η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

«Από στόμα σε στόμα» η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

«Από στόμα σε στόμα» η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της Αγοράς Μοδιάνο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η παρουσίαση του βιβλίου «Από στόμα σε στόμα», που υπογράφουν η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η γνωστή δημοσιογράφος, συγγραφέας και life coach κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.

Για την αξία της ελληνικής διατροφής και τη συμβολή του βιβλίου στη διάδοσή της μίλησε η δρ Αιμιλία Βασιλοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Μιλάνο.

Ο Σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου υπογράμμισε την αξία της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και την συμβολή των συντελεστών του βιβλίου στην προσπάθεια διαφύλαξης των «θησαυρών» της.

Η  φωτογράφος και foodstylist Ελισάβετ Δελεχά μίλησε για την συνεργασία της στο συγκεκριμένο βιβλίο και την εμπειρία της κατά την διάρκεια της δημιουργίας του.

Οι συντελεστές του βιβλίου κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου συζήτησαν για την ιδέα της δημιουργίας αυτού του βιβλίου, που αναδεικνύει τον πλούτο και την σοφία των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα μας ξαναμαθαίνει τα τοπικά μας προϊόντα, που έχουν υψηλή διατροφική αξία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σταμούλη.

Η φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έγινε από τον  Ανδρέα Χατζηδήμου και τις εκδόσεις Σταμούλη. Την επιμέλεια του κεράσματος με συνταγές από το βιβλίο έκαναν οι καθηγητές και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.