Απάντηση της ΠΟΝ στον Απόστολο Βαλτά

Απάντηση της ΠΟΝ στον Απόστολο Βαλτά

Απάντηση της ΠΟΝ στον Απόστολο Βαλτά

Επιστολή – απάντηση στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον πρόεδρό του Απόστολο Βαλτά έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών στην οποία αναφέρει :

Κύριε Βαλτά,

Ουδέποτε υπαινιχθήκαμε ότι για τις ελλείψεις των φαρμάκων από την αγορά ευθύνονται τα ιδιωτικά φαρμακεία, το αντίθετο μάλιστα, τα φαρμακεία της γειτονιάς ήταν πάντα δίπλα μας και πολλές φορές έβαλαν πλάτη, για να τελειώνει μια για πάντα αυτή η ιστορία.

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που φταίνε. Πολλές φορές μετά το καλοκαίρι ή και νωρίτερα αρχίζαν οι ελλείψεις. Αυτό λοιπόν είναι το μόνο πρόβλημα το οποίο δεν θέλουμε να ξανά αντιμετωπίσουμε στα φάρμακα υψηλού κόστους τα οποία είναι απαραίτητα όπως γνωρίζετε για την θεραπευτική μας αγωγή και κατ’ επέκταση για την ζωή μας.

Όσον αφορά την ύπαρξη των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, είναι θεσμοθετημένα. Υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ στις οποίες αναφέρετε η χρησιμότητα τους και πόσο απαραίτητα είναι στην διακίνηση κυρίως των φαρμάκων υψηλού κόστους, προς το συμφέρον του κράτους ( χαμηλότερο κόστος ) και των ασθενών ( μηδενική συμμετοχή και επάρκεια ) για την ύπαρξη και την διατήρηση των οποίων τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών ( ΠΟΝ )όσο και της Ε.Σ.ΑμεΑ θα είναι αέναος.

Στην περίπτωση κατά την οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά το διπλογραφικό σύστημα ακύρωσης και ιχνηλασιμότητας αυτών των φαρμάκων, σε όλες τις ασθένειες με το οποίο αποκλείετε τα φάρμακα να « ξεφύγουν », εδώ είμαστε να το στηρίξουμε όπως το στηρίζουμε μέχρι τώρα.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί να συζητήσουμε.