Αναβάλλεται επ’ αόριστόν η υλοποίηση του Γηπέδου Ζωής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Αναβάλλεται επ’ αόριστόν η υλοποίηση του Γηπέδου Ζωής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Αναβάλλεται επ’ αόριστόν η υλοποίηση του Γηπέδου Ζωής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) αναβάλλει επ’ αόριστον τη δημιουργία του Γηπέδου Ζωής στη Νίκαια. Πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση για όλους εμάς, στο ΙΣΝ, καθώς, από το 2019, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, δεσμεύσαμε σημαντικούς οικονομικούς πόρους και εργαστήκαμε μαζί με την ομάδα του Γηπέδου Ζωής προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο. Το Γήπεδο Ζωής είχε εκκινήσει με πρωτοβουλία του ΙΣΝ και σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την ΑΜΚΕ Γήπεδο Ζωής και είχε θέσει ως στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες εξέλιξης και έμπνευση για έναν υγιή τρόπο ζωής στα παιδιά και τους εφήβους της ευρύτερης περιοχής της Νίκαιας. Το ΙΣΝ επικεντρώνει, αυτή τη χρονική στιγμή, όλους τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους του στην υλοποίηση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ), ένα πολυσχιδές και απαιτητικό εγχείρημα που περιλαμβάνει πάνω από 30 διαφορετικές δράσεις στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους καθώς και την αύξηση της προσβασιμότητας σε αυτές τις υπηρεσίες.

Αιχμή του δόρατος αυτής της Πρωτοβουλίας είναι η κατασκευή των 3 Νέων Δημόσιων Νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και τη Σπάρτη, για τα οποία, όπως ανέφερε και ο Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του στο SNF Nostos Conference 2023, θα είμαστε σε θέση, σύντομα, να πούμε περισσότερα. Όπως έχουμε αναφέρει, και οι οικονομικοί μας πόροι είναι πεπερασμένοι και το ανθρώπινο δυναμικό μας επαρκεί για συγκεκριμένο αριθμό μακροχρόνιων πρωτοβουλιών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον παγκοσμίως.

Παράλληλα, το κόστος των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γηπέδου Ζωής στη Νίκαια, από τα 10 εκατομμύρια ευρώ του αρχικού προϋπολογισμού, διπλασιάστηκε στη φάση της μελέτης, αγγίζοντας το ποσό των 20 εκατομμυρίων, ακόμα και πριν ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχουαπό την οποία αναμενόταν να προκύψει περαιτέρω αύξηση του κόστους. Ως αποτέλεσμα, αυτή η δραματική αύξηση του κόστους του έργου σε συνδυασμό με την εστίαση των οικονομικών μας πόρων και την προσήλωση του ανθρώπινου δυναμικού μας στη ΔΠΥ μας οδηγούν στην αναβολή επ’ αόριστον του έργου του Γηπέδου Ζωής. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Παναγιώτη Γιαννάκη και όλη την ομάδα του, γιατί πίστεψαν και προσπάθησαν για αυτό το όραμα. Η ΑΜΚΕ Γήπεδο Ζωής θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην Νίκαια για τους επόμενους μήνες, με την υποστήριξη του ΙΣΝ, η οποία θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προσπαθεί πάντα να βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, με στόχο τη βελτίωση της ζωής του σε όλες τις εκφάνσεις της. Στη δεδομένη χρονική στιγμή πιστεύουμε πως τα πολύ σημαντικά έργα στον τομέα της Υγείας στη χώρα μας είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας και θα φέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους πανελλαδικά.
Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά, και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.   Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά παραπάνω από $3.5 δισεκατομμύρια, μέσω 5.300 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο. Η εν εξελίξει Διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ), με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $750 εκατομμύρια, είναι η μεγαλύτερη Πρωτοβουλία στην ιστορία του ΙΣΝ. Περιλαμβάνει ενδεικτικά τον σχεδιασμό, κατασκευή, και εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη, και τη Σπάρτη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, όπως νέα αεροσκάφη για τις αεροδιακομιδές του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), εκπαιδευτικά προγράμματα για την περαιτέρω κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας, την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στην Ελλάδα, και συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ανά τον κόσμο, όπως το Rockefeller University, το Child Mind Institute, και τον οργανισμό National Children’s Alliance στις ΗΠΑ, το νοσοκομείο Sant Joan de Déu Children’s Hospital στη Βαρκελώνη, το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία και τον οργανισμό Yorkshire Cancer Research στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Μάθε περισσότερα στο snf.org & στο snfghi.org