Ανακαλύπτοντας τον εαυτό μου ξανά

Ανακαλύπτοντας τον εαυτό μου ξανά

Ανακαλύπτοντας τον εαυτό μου ξανά

Ή πως μια παράσταση χορού «ξεκλειδώνει» συναισθήματα

Αποκάλυψη. Αυτή είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό λίγες ώρες μετά την πραγματικά εντυπωσιακή παράσταση χορού που παρακολούθησα στον εκπληκτικό χώρο «Ροές».

Στην κατάμεστη αίθουσα δεν ακουγόταν τίποτα. Δεν μιλούσε κανείς.

Ξεκίνησε η παράσταση.

Οι πρώτοι ήχοι και οι ακτίνες φωτός γεμίζουν ήδη το χώρο.

Μυσταγωγία.

Οι κινήσεις των χορευτών της ομάδα χορού “Indak Dance Co” της Εύας Σταυρογιάννη στην παράσταση «Platform B, ένας αγώνας σιωπής», ορίζουν την έναρξη.

Η παράσταση έχει βασικό της άξονα τη βία και τις συνέπειές της, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Τα συναισθήματα αρχίζουν να με πλημμυρίζουν… είναι τόσο εύκολη η κατανόηση του πόνου που προκαλεί κάθε είδους βία στην εσωτερικότητα του ανθρώπου.

Η βία, η κακοποίηση, από τους ανθρώπους οδηγεί σε απομόνωση, απομάκρυνση και εγκλεισμό του ατόμου στον εαυτό του. Είναι ορατή η προσπάθεια απεγκλωβισμού από τη νοσηρή κατάσταση. Κι όλα αυτά ξεδιπλώνονται μπροστά μας με τη λιτή, εύπλαστη και συνάμα ρεαλιστική ατμόσφαιρα να μας αγκαλιάζει, να μπαίνει μέσα στην ψυχή μας και να μας ξεγυμνώνει.

Οι λέξεις νομίζω πως είναι πολύ φτωχές μπροστά στην εναλλαγή εικόνων, ήχων και φωτός.

Η Εύα Σταυρογιάννη και η ομάδα της ξέρει σίγουρα να κάνει κάτι πολύ καλά: να μιλάει με την ψυχή της στην ψυχή μας… Μην χάσετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε, να σας γνωρίσετε ξανά.

Σχετικά με τη χορογράφο

Η Εύα Σταυρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στην Κρατική Ακαδημία Χορού της Μόσχας από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Εκεί, συνεργάστηκε με το θέατρο Μπολσόι στα έργα «Ωραία Κοιμωμένη», “Bayadera”, “Le Corsaire” κ.ά. Μέντορας της υπήρξε η Maya Mikhaylovna Plisetskaya, ενώ συνεργάστηκε και με τους Yuri Grigorovich και Vladimir Vasiliev.
Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού όπως: IBC Vama, IBC Berlin, IBC St. Petersburg, κ.ά. Το 2021 αποφοίτησε από την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού «Ραλλού Μάνου». Έκτοτε, ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Αμερικής έχοντας σημειώσει συνεργασίες με τους Complexions, την Yue Yin και τους Whim W’Him. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια και ερευνητικά προγράμματα σύγχρονου και κλασικού χορού. Το 2022 ίδρυσε τη δική της ομάδα χορού “Indak Dance Co” με την οποία ετοιμάζει και την πρώτη της δουλειά με τίτλο «Platform B, ένας αγώνας σιωπής».

Ταυτότητα παράστασης
Platform B, ένας αγώνας σιωπής

Σύλληψη – Χορογραφία: Εύα Σταυρογιάννη
Ερμηνεύουν: Νίκος Γονίδης, Αναστασία Μήλου, Κατερίνα Μοίρα, Σπύρος Ντόγκας, Εύα Σταυρογιάννη
Φωνή: Φάνης Μουρατίδης
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Digitaria
Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός χορογράφου: Κατερίνα Μαλτέζου
Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος
Βίντεο: Τάσος Αποστόλου, Αντώνης Καϋμένος
Αφίσα: Μαρία Γεροντιδάκη
Παραγωγή: INDAK Dance Company
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου – We Will

Πού: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι
Πότε:  24, 25 και 26 Φεβρουαρίου, στις 21:15
Εισιτήρια:15 € γενική είσοδος και 12 € (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ και γκρουπ)
Προπώληση: VIVA.GR https://bit.ly/3WKozRL
Διάρκεια: 60′