«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» - Τρίτος κύκλος

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» – Τρίτος κύκλος

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» – Τρίτος κύκλος

«Κι έφτασε η μέρα που ο πόνος από το να ασφυκτιώ μέσα σ’ ένα μπουμπούκι έγινε μεγαλύτερος από το να πάρω το ρίσκο και ν’ ανθίσω» 

                                                                                                      Αναΐς Νιν

Τρίτος κύκλος δράσεων της νέας ενότητας «ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ», που προτρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες που μας βλάπτουν και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας θωρακίζει ψυχικά και σωματικά. Κάθε μήνα, άνθρωποι του Πολιτισμού «μπολιάζουν» τη σκέψη μας με μια «άλλη ματιά», εργαλείο φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσης.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: «Φροντίζω, Στηρίζω, Ανακουφίζω είναι το τρίπτυχο της δικής μου αντίληψης. Να ανθίσει με νέα δύναμη και με όπλα του τη γνώση, την εμπειρία μου και τη δική του θέληση. Αν αφουγκραστούμε τη φύση και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και η ζωή μας θα είναι καλύτερη, με περισσότερη υγεία».

Ο τρίτος κύκλος

Πέμπτη 20 Απριλίου, 17.00 «Με περισσή αγάπη για τον άνθρωπο». Με οδηγό τη θεραπευτική δύναμη της Τέχνης, ξεναγούμαστε στην έκθεση «Γιάννης Γαΐτης. Η ουσία του απρόσωπου»  στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου.  Η περισσή αγάπη του Γιάννη Γαϊτη για τον άνθρωπο και η αποστροφή του για κάθε είδους απολυταρχισμό τον έκανε να δημιουργήσει στα χρόνια της ωριμότητάς του το ανθρωπάκι, τη διάσημη φιγούρα του σύγχρονου ανώνυμου ανθρώπου των μεγαλουπόλεων της αλλοτρίωσης, που υπήρξε η μεγάλη του προσωπική κατάθεση και τον κατέστησε διεθνώς διάσημο.

Πέμπτη 11 Μαΐου, 18.00 «Επιτυχία και ευτυχία: οι δύο άκρες του ίδιου νήματος». Η σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας Μαρίκα Λάμπρου ξετυλίγει τον μίτο της ζωής μέσα από τους στόχους, τα όνειρα και τις προσδοκίες μας, δημιουργώντας το μονοπάτι που θα ενώσει επιτυχία και ευτυχία. Ξενοδοχείο Crown Plaza (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα, 115 28)

Πέμπτη 15 Ιουνίου, 18.00«Ιχνηλατώντας το χθες, ερμηνεύεις το σήμερα». Μία περιπλάνηση στο κέντρο της Αθήνας με την ξεναγό Άρτεμη Σκουμπουρδή, με στόχο οι καρποί της συνάντησής μας με το χθες να γίνουν οι τροφοδότες των σκέψεων μας για το σήμερα.

Και λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ…

Στην δωδεκάχρονη πορεία της η ΑΚΟΣ αφενός αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο (με σημαντικό πυλώνα την υιοθέτηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και στάσης ζωής) και αφετέρου στηρίζει τους αποθεραπευμένους από τη νόσο.  Στις δράσεις της ΑΚΟΣ συγκαταλέγονται επιστημονικά συνέδρια και έρευνες που σκιαγραφούν τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας, πανελλαδικές εκστρατείες ενημέρωσης και  εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσημο που προάγουν την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης ζωής.