Αξίζω να Γνωρίζω- Δήμος Αθηναίων

Αξίζω να Γνωρίζω- Δήμος Αθηναίων

Αξίζω να Γνωρίζω- Δήμος Αθηναίων

Δράση  δωρεάν παροχής ελαστογραφίας ήπατος για ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά κατοίκους

Η δράση “Αξίζω να Γνωρίζω – Δήμος Αθηναίων” που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων με την Αντιδημαρχία Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων και την ΕΑΤΑ,  και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» (helpa-prometheus.gr), φιλοδοξεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, προσφέροντας δωρεάν ελαστογραφίας ήπατος σε τουλάχιστον 1.900 άτομα μέχρι το τέλος Νοέμβριου του 2023.

Η ελαστογραφία ήπατος είναι μια υπερηχογραφική εξέταση που αντικαθιστά ισοδύναμα την επίπονη βιοψία και δίνει αποτέλεσμα εντός 5 λεπτών, προλαμβάνοντας σοβαρές επιπλοκές, όπως η κίρρωση και ο καρκίνος του ήπατος. Πρόκειται για απαραίτητη και κρίσιμη εξέταση, που ωστόσο δεν υπάρχει στη λίστα των αποζημιούμενων εξετάσεων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σχεδόν 1 στους 3 ανθρώπους που εξετάζεται, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται κοντά ή ήδη σε στάδιο κίρρωσης του ήπατος, με αποτέλεσμα να μπει άμεσα σε θεραπεία και αλλαγή του τρόπου διαβίωσης.

Η δράση «Αξίζω να Γνωρίζω- Δήμος Αθηναίων» εντάσσεται στις πολιτικές ενίσχυσης της τοπικής κοινωνικής συνοχής του Δήμου που έχουν στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας σε μια υγιή και ποιοτική ζωή, όπως και τη μετάβασή τους στο σύστημα υγείας, αναγνωρίζοντας ότι όλοι οι πολίτες που ζουν με ή κινδυνεύουν από νόσους του ήπατος έχουν δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση και στην κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη.

Η δράση «Αξίζω να Γνωρίζω- Δήμος Αθηναίων» παρέχει δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος:

Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.00 – 17.00, ΣΑΗΕ «Προμηθέας», Λεωφόρος Αλεξάνδρας 213Β, στον τρίτο όροφο.

Για ραντεβού καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου «Προμηθέας» στο 211 0122 102

Άτομα τα οποία επισκέπτονται το χώρο χωρίς ραντεβού δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (κωδικός ΟΠΣ 5074888).