O ΕΕΣ και η ΕΟΚ συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

O ΕΕΣ και η ΕΟΚ συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρώσουν ανθρωπιστικό υλικό, το οποίο θα αποσταλεί με ασφάλεια από τον Ε.Ε.Σ στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τον Ε.Ε.Σ. και αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει ο Οργανισμός   για να συλλέξει και να αποστείλει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας, διοργανώνει το διήμερο 11 και 12 Φεβρουαρίου μεγάλη δράση συλλογής ανθρωπιστικού υλικού σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος όπου θα διεξαχθούν αγώνες των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης.

Τα συλλεχθέντα θα παραδοθούν από τους υπεύθυνους των γηπέδων στα κατά Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ, θα συσκευασθούν και εν συνεχεία θα αποσταλούν στις κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, απ’ όπου και θα αποσταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές με οχήματα του Ε.Ε.Σ.

Τα είδη που συλλέγονται είναι:

  • τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.),
  • υπνόσακοι, κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα)
  • είδη ατομικής υγιεινής