4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος  27-30 Μαΐου

Με υβριδικό τρόπο ,δηλαδή  φυσική παρουσία περιορισμένου και προκαθορισμένου αριθμού συνέδρων στον χώρο του συνεδρίου και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) για τους υπόλοιπους  εγγεγραμμένους συνέδρους.

Με περισσότερους από 100 ομιλητές στο πρόγραμμα του ανοίγει τις εργασίες του , αύριο Πέμπτη , 27 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο MET Hotel,  το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδoς .

Ειδικά τη δύσκολη αυτή χρονιά που διανύουμε θα παρουσιαστούν περισσότερο θέματα που σχετίζονται με τον Kορoνοϊό, κυρίως την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπλοκών του στους πνεύμονες, κάτι που ενδιαφέρει όλους, ιδίως τους νεότερους επιστήμονες αλλά και τους νοσηλευτές και τα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Επιπλέον, το συνέδριο θα αναφέρεται στην πνευμονική εμβολή και την πνευμονική υπέρταση, την επεμβατική πνευμονολογία και την αντιμετώπιση κακοήθων όγκων του πνεύμονα, τις αποφρακτικές και τις διάμεσες πνευμονοπάθειες, την αναπνευστική φυσιολογία, την αναπνοή στον ύπνο και την διακοπή του καπνίσματος, την φυματίωση, την κυστική ίνωση, τις αναπνευστικές λοιμώξεις και πλήθος άλλων συναφών θεμάτων, που θα αναπτυχθούν από εξειδικευμένους Έλληνες αλλά και ξένους ιατρούς , που έχουν ασχοληθεί με τα αντίστοιχα αντικείμενα.

Το συνέδριο θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικά σεμινάρια (Hands on seminars), στρογγυλές και δορυφορικές τράπεζες, διαλέξεις και από παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων υπό τη μορφή ανακοινώσεων.

H πρόσβαση στο συνέδριο θα επιτρέπεται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ, για την ασφάλεια όλων η ΕΝΘΕ θα διενεργεί καθημερινά self-test πριν την είσοδο στους συνεδριακούς χώρους.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ: https://hcds.gr/4o-panellinio-pneymonologiko-synedrio-nosimaton-thorakos-21/