Ξενάγηση στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών “Δημήτρης Λόης” για τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Ξενάγηση στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών “Δημήτρης Λόης” για τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Ξενάγηση στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών “Δημήτρης Λόης” για τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Το Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών “Δημήτρης Λόης” υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου τον κ. Γιάννη Καρβέλη, Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας. Η πρόεδρος της “Choose Life” κα Μάρη Ευγενίδου-Λόη και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθηγητής Αιματολογίας κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, καλωσόρισαν τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Ινστιτούτο και τον ξενάγησαν στους χώρους του.

Η φιλανθρωπική οργάνωση “Choose Life”, την οποία ίδρυσε η οικογένεια του Δημήτρη Λόη, έχει τρεις βασικούς πυλώνες δράσης. Το νεοσύστατο ερευνητικό Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών, το οποίο εγκαινιάστηκε την 1η Οκτωβρίου 2021, υποστηρίζει την έρευνα νέων θεραπειών για την καταπολέμηση αιματολογικών καρκίνων, η οποία είναι ένας πυλώνας δράσης της οργάνωσης, πλέον και στην Ελλάδα εκτός από το εξωτερικό. Επιπλέον, η στήριξη και η παροχή βοήθειας τόσο στους ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους αλλά και η προσπάθεια αύξησης του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών αποτελούν τους άλλους δύο πυλώνες στη δράση της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Μάλιστα, η διεύρυνση της βάσης των δοτών, οι οποίοι είναι πλέον περίπου 11.000, αυξάνει τις πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη για ανθρώπους που πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση. Μέχρι σήμερα, μέσω της “Choose Life” έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχώς 14 μεταμοσχεύσεις δίνοντας ελπίδα στους ασθενείς.
«Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Ινστιτούτα κυτταρικών θεραπειών της Ευρώπης και αυτό τιμά την περιοχή μας. Οι πολίτες της περιφέρειάς μας, πλέον θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη νέα θεραπεία. Κι αυτό οφείλεται στον φιλανθρωπικό οργανισμό “Choose Life” και την οικογένεια Λόη που προχώρησε σε αυτή τη σημαντική δωρεά και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε», δήλωσε μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ. Γιάννης Καρβέλης.

Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο αποτελεί υλοποίηση του οράματος του Δημήτρη Λόη, ο οποίος έδωσε μεγάλο αγώνα ενάντια στον αιματολογικό καρκίνο. Επικεντρώνεται στη μεταγραφική έρευνα τόσο σε κυτταρικές όσο και σε γονιδιακές και αναγεννητικές θεραπείες. Επιπλέον, συνεργάζεται με τη μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και διαθέτει το Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών (CBMDP – “Save a Life”, http://www.xarisezoi.gr) όπως επίσης και GMP εργαστήρια για κλινική παραγωγή κυτταρικών θεραπειών και Φαρμάκων Προηγμένων Θεραπειών (ATMP).

Η πρόεδρος της “Choose Life” κα Μάρη Ευγενίδου-Λόη, έχοντας στο πλευρό της τις κόρες της Ασπασία και Μαρία-Χριστίνα, υλοποίησαν ένα μέρος του οράματος του Δημήτρη Λόη και αγωνίζονται έτσι ώστε να μη μείνει κανένας ασθενής με αιματολογικό καρκίνο αβοήθητος.