Ξεκινάει αύριο, 27 Νοεμβρίου, το 7o Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Ξεκινάει αύριο, 27 Νοεμβρίου, το 7o Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Ξεκινάει αύριο, 27 Νοεμβρίου, το 7o Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

«Το φαρμακείο στην “υπηρεσία” της τρίτης ηλικίας» είναι το κεντρικό μήνυμα του 7ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου, που συνδιοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων, στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2021, και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί διαδικτυακά και απευθύνεται στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας. Το «παρών» θα δώσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς που θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην υγεία, στην πρόληψη, στη φροντίδα, αλλά και στην καθημερινότητα του φαρμακείου.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα εστιάσει στις ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας και στο πώς μπορούν οι φαρμακοποιοί, ως επιστήμονες υγείας, να τις εξυπηρετήσουν και να τις καλύψουν, βελτιώνοντας το επίπεδο της υγείας και κατ’ επέκτασιν την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών.

Τους συνέδρους θα καλωσορίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Τρικάλων, κ. Δημήτρης Αναστασίου, και την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου με θέμα «Υγιείς, ασφαλείς και σύγχρονες πόλεις».

Στο πλαίσιο του εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν:

Στρογγυλό τραπέζι για την «Ενημέρωση φαρμακοποιών για επαγγελματικά και εκπαιδευτικά ζητήματα» με συντονιστή τον κ. Δημήτρη Αναστασίου, πρόεδρο Φ.Σ. Τρικάλων, και συμμετέχοντες τους κ.κ.: Απόστολο Βαλτά, πρόεδρο ΠΦΣ, Σεραφείμ Ζήκα, πρόεδρο ΙΔΕΕΑΦ, Δημήτρη Γαγάτση, πρόεδρο Φ.Σ. Καρδίτσας, Αθανάσιος Κουτσούκης, πρόεδρο Φ.Σ. Λάρισας, και Κώστα Ματσιόλη, πρόεδρο Φ.Σ. Μαγνησίας.

– Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ Αντώνιος Αυγερινός.

– 18 ομιλίες για επιστημονικά και επαγγελματικά θέματα

Το συνέδριο μοριοδοτείται με 12 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και να κάνετε την εγγραφή σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.panthessaliko.gr

Μεγάλος χορηγός: ΒΙΑΝ Α.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Η εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ, Ο Κόσμος του Φαρμακείου, All About Health, DailyPharmaNews, HEALTHWEB, IATRONET, LIFEVALLEY, ONMED, Farmakopoioi, PharmaTeam, Pharmacorner

Οργάνωση-Γραμματεία: Noufio Communication Services