«3ο Meet the Expert»: Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση από την ΕΛ.Ε.Μ.Α.!

«3ο Meet the Expert»: Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση από την ΕΛ.Ε.Μ.Α.!

Εκδήλωση με συμμετοχή του Προϊστάμενου Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ, κ. Παναγιώτη Πατεράκη

Η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργάνωσε αποκλειστικά για τα μέλη της, την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση «Meet the Expert», με βασικό θέμα τις υποχρεωτικές επιστροφές (Clawback & Rebate). Προσκεκλημένος καθώς και βασικός ομιλητής ήταν ο κος Παναγιώτης Πατεράκης, Φαρμακοποιός MSc, PhD & Προϊστάμενος Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ. Η εκδήλωση της ΕΛ.Ε.Μ.Α. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» σε συνεργασία με τον Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Γιάννη Υφαντόπουλο.

Στην παρουσίασή του ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε στα ποσά των επιστροφών των φαρμακευτικών εταιρειών και παρουσίασε το νομοθετικό πλαίσιο Clawback και τις μεθόδους υπολογισμού μεριδίων καθώς και τη διαχρονική εξέλιξη των ποσών επιστροφής των φαρμακευτικών εταιρειών. Ανέλυσε, βέβαια, και τα ποσά επιστροφής rebates καθώς και αυτά της πρόσθετης χρηματοδότησης. Τέλος, δεν έλλειψε η αναφορά στο rebate για τη χορήγηση γενοσήμων από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον κ. Υφαντόπουλο, στοιχείων και αποτελεσμάτων μελέτης του εργαστηρίου του, σχετικά με τη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε χώρες της Ε.Ε.. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση Meet the Expert της ΕΛ.Ε.Μ.Α. στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή, εκπληρώνοντας τον πλέον βασικό της στόχο που είναι η επικαιροποιημένη ενημέρωση των μελών της  καθώς και  η καλύτερη κατανόηση  διαδικασιών σε θέματα  που καθημερινά τους απασχολούν, όπως το clawback και το rebate. Σύντομα, θα ανακοινωθεί από την Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) και η επόμενη συνάναντηση Meet the Expert.