1ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

1ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

1ο Συνέδριο Ασθενών: Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει στις 18 και 19 Μαρτίου 2022 το 1ο Συνέδριο Ασθενών με καρκίνο του μαστού με τίτλο «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα».


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, δηλαδή με φυσική παρουσία σε συνεδριακή αίθουσα στην Αθήνα (Golden Age Hotel), τηρώντας όλα τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.


Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της αντιμετώπισης και διαχείρισης του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα σήμερα, να χαρτογραφηθεί ο τρόπος ζωής των ασθενών μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία, ενώ ταυτόχρονα να συζητηθούν τρόποι επίλυσης και βελτίωσης της διαχείρισης της ασθένειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έχοντας πάντα ως βασικό παρονομαστή την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Θεματολογία
Η θεματολογία του Συνεδρίου βασίζεται στις θέσεις του Υπομνήματος που έχουν συντάξει o Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ο Σύλλογος Γυναικών με Kαρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ), το οποίο έχει κατατεθεί προς αξιοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, με στόχο την ανάδειξη των βασικών τομέων δράσης για τη διαχείριση του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα:

  • Εθνικό Μητρώο Ασθενών με καρκίνο μαστού
  • Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού
  • Κέντρα Μαστού ολοκληρωμένης φροντίδα
  • Γυναίκες Υψηλού Κινδύνου
  • Σχέδιο φροντίδας κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των θεραπειών / Survivorship
  • Μεταστατικός Καρκίνος Μαστού
  • Επανένταξη στην Εργασία για ασθενείς με καρκίνο μαστού
  • Ανταλλαγή καλών πρακτικών με συλλόγους ασθενών για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Σε κάθε θεματική ενότητα θα υπάρχουν εισηγήσεις από εξειδικευμένους και καταξιωμένους στον χώρο τους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα διατεθεί ικανός χρόνος για συζήτηση με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Σε ποιους απευθύνεται 
Το συνέδριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον για τον καρκίνο του μαστού:Γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστούΦροντιστές ασθενών με καρκίνο του μαστούΥγειονομικό προσωπικό που ασχολείται με την ογκολογική ασθενήΕπιστημονικούς φορείς εμπλεκόμενους με τον καρκίνο του μαστού και την χάραξη πολιτικών υγείαςΟργανισμούς που εξυπηρετούν ασθενείς με καρκίνο μαστού ή ασχολούνται με την ασθένειαΠαρακολούθηση – Δηλώσεις Συμμετοχής Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.
Δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής εφόσον ζητηθούν. Συμμετοχή με φυσική παρουσία:Για την παρακολούθηση με φυσική παρουσία στον συνεδριακό χώρο του Golden Age Hotel (Μιχαλακοπούλου 57, Αθήνα) απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή. Μέγιστος Αριθμός: 50 άτομαΓια την είσοδο στον χώρο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.Δηλώσεις Συμμετοχής
Online παρακολούθηση:Το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη Facebook σελίδα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής».
Online Παρακολούθηση
Το 1ο Συνέδριο Ασθενών «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα» διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ),  της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Με την ευγενική Υποστήριξη:
Επίσημος Χορηγός: Roche Hellas ΑΕ και Roche Diagnostics Hellas AE
Υποστηρικτές: ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., Βιοϊατρική, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, AstraZeneca, Becton, Dickinson and Company, GENESIS Pharma Α.Ε., Pfizer Ελλάς ΑΕ Περισσότερες πληροφορίες: https://almazois.gr/brca-conference2022/