19ο Ετήσιο Συνέδριο: Εξελίξεις και Προοπτικές στην Καρδιολογία

19ο Ετήσιο Συνέδριο: Εξελίξεις  και Προοπτικές στην Καρδιολογία

Στη σύγχρονη εποχή, η αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού καρδιαγγειακών παθήσεων βασίζεται στην έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψή τους με τη χρήση μοντέρνων εργαλείων πρόβλεψης του κινδύνου κάθε ασθενή και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των παραγόντων κινδύνου με σύγχρονα θεραπευτικά μέσα.

Η Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν. «Αττικόν», οργανώνει στις 15-17 Δεκεμβρίου 2023 το Συνέδριό της «Τι νεότερο στην Καρδιολογία: 19ο Ετήσιο Συνέδριο Εξελίξεις 2023 και Προοπτικές 2024 στην Καρδιολογία» στην Αθήνα.

«Στην αναδυόμενη εποχή της ιατρικής ακριβείας αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ο ρόλος του γονιδιακού ελέγχου για τη διάγνωση και σταδιοποίηση κινδύνου ειδικά στις γενετικά καθοριζόμενες καρδιολογικές παθήσεις όπως οι μυοκαρδιοπάθειες.» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Φιλιππάτος, Διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και προσθέτει:

«Πλέον, καρδιαγγειακές παθήσεις που αντιμετωπίζονταν μέχρι πρότινος με μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις όπως οι παθήσεις των καρδιακών βαλβίδων είναι πλέον δυνατό να θεραπεύονται με λιγότερο επεμβατικές διαδερμικές μεθόδους.

Τα παραπάνω θα παρουσιασθούν μεταξύ άλλων στο συνέδριο της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, ένα συνέδριο που αποτελεί πλέον θεσμό στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας και πεδίο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σε επίκαιρα θέματα που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα καρδιολογικών παθήσεων.

Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα βραβευθούν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου και ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Μπολέτης για τη συνεχή προσφορά τους στις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας».