16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας - COMECAP 2023

16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας – COMECAP 2023

16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας – COMECAP 2023

Σημαντικό σταθμό αποτελεί το 16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας-COMECAP 2023 (https://www.comecap2023.gr/)  το οποίο διοργανώνεται  από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα, στον Συνεδριακό χώρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα), με υβριδικό χαρακτήρα. Το Διεθνές Συνέδριο COMECAP 2023, με ιστορία ήδη 30 ετών και περισσότερους από 1.250 συμμετέχοντες, είναι αφιερωμένο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Το COMECAP είναι ένα κορυφαίο συνέδριο με θεματολογία σχετική με έρευνα αιχμής και τελευταίας τεχνολογίας για τρέχοντα και αναδυόμενα ζητήματα που αφορούν την μετεωρολογία, την κλιματολογία και την κλιματική αλλαγή, την φυσική της ατμόσφαιρας, το περιβάλλον και την ενέργεια, την ποιότητα του αέρα, καθώς και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, λόγω του επιβαρυμένου περιβάλλοντος, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των ακραίων καιρικών συνθηκών και φαινομένων.

Καθημερινά η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, σε όλο τον κόσμο και βεβαίως και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου COMECAP 2023, θα παρουσιαστούν από περισσότερους από 1.200  Έλληνες και αλλοδαπούς ειδικούς επιστήμονες, Καθηγητές και Ακαδημαϊκούς, εργασίες και μελέτες σχετικές με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον άνθρωπο και το περιβάλλον (https://www.comecap2023.gr/topics-subtopics/).

Η έναρξη των  εργασιών του Συνεδρίου έχει οριστεί για την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10:00 π.μ. (Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα-Είσοδος ελεύθερη). Για τις υπόλοιπες ημέρες των εργασιών του συνεδρίου απαιτείται εγγραφή μέσω του επίσημου site ή δια ζώσης.

Την έναρξη των εργασιών του COMECAP 2023 θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΝ Αριστείδης Αϊβαλιώτης, ο Διοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο Ταξίαρχος (ΜΤ) Σπυρίδων Μπαρσάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Ιωάννης Γκίκας και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.