13ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδιατρικής Νευρολογίας (EPNS 2019)

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Νευρολογίας (European Paediatric Neurology Society ­  EPNS) σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδονευρολογική Εταιρεία διοργανώνουν το 13ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδιατρικής Νευρολογίας, 17 με 21 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών με θέμα “Παιδιατρική νευρολογία και σπάνιες Παθήσεις: Γενετική & περιβάλλον, εξέλιξη & μετάβαση’’.

Το συνέδριο της EPNS, που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συμπίπτει με την ανακήρυξη του 2019 ως «Ευρωπαϊκό Έτος για τις Σπάνιες Παθήσεις». Πρόεδρος του EPNS 2019 είναι ο κ. Δημήτριος Ζαφειρίου, Καθηγητής Παιδιατρικής Νευρολογίας – Αναπτυξιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., “Ιπποκράτειο” ΓΝΘ.

Η θεραπεία, η πρόγνωση και τα αποτελέσματα των σπάνιων παθήσεων, καθώς και η εξέλιξή τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της ενηλικίωσης, αποτελούν σημαντικά θέματα και προκλήσεις για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, καθώς και για το σύνολο της ιατρικής κοινότητας (Ιατροί, φαρμακευτικές εταιρείες, σύστημα υγείας). Η φροντίδα των παιδιών με σπάνιες νευρολογικές ασθένειες απαιτούν τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων πέραν των παιδιάτρων και των νευρολόγων, ώστε να προσφερθούν οι βέλτιστες θεραπευτικές επιλογές και κατά συνέπεια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, σεμινάρια και workshops, προφορικές παρουσιάσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις. Θα παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις στην παιδονευρολογία και θα συζητηθούν τομείς όπως: νευρολογία έκτακτης ανάγκης και κρίσιμης φροντίδας, σπάνιες νευρογενετικές και νευρομεταβολικές παθήσεις, κλινικές δοκιμές, ύπνος, επιληψία, νευροκινητικές διαταραχές, νοητική αναπηρία, αυτισμός κ.α.

Τα αναλυτικά προγράμματα του συνεδρίου και του συμποσίου βρίσκονται αναρτημένα στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.epns2019.org/congress-programme

http://www.epns2019.org/assets/190702-EPNS-2019_Neuromodulation-Symposium-Programme.pdf

Τα μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης που θα χορηγηθούν είναι 24 για τη συμμετοχή στο συνέδριο και 13 για τη συμμετοχή στο συμπόσιο. 

Από το 2017, η EPNS, καθιέρωσε το βραβείο Aicardi προκειμένου να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει αξιόλογους επιστήμονες που επιτυγχάνουν σημαντικά επιτεύγματα στην Παιδονευρολογία.  Φέτος ο  κ. Lieven Lagae, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Leuven στο Βέλγιο (KUL), Διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής Νευρολογίας των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων KUL και Διευθυντής του Προγράμματος Επιληψία στην Παιδική Ηλικία, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία KUL, θα είναι ο αποδέκτης του βραβείου. Χάρις στο πλούσιο ερευνητικό του έργο, έχοντας δημοσιεύσει περισσότερα από 200 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά τιμάται για την πολύτιμη συνεισφορά του στην παιδονευρολογία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − two =