11ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.)

11ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.)

11ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.)

Μέσα σ’ ένα κλίμα ενθουσιασμού και μερικής ανακούφισης, μετά τη διαφαινόμενη απομάκρυνση από την ιδιαίτερα δυσάρεστη πανδημική περίοδο της Covid-19, με πολλή χαρά σας καλωσορίζω στο 11ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.).

Γνωρίζετε ήδη ότι η ΕΛ.Ε.ΨΥ. είναι ένας διαχρονικός φορέας εκπαίδευσης στην ψυχιατρική, με δράσεις που σέβονται τους συνέδρους.

Με την εμπειρία μιας 10ετούς και πλέον ιστορικής διαδρομής, δημιουργούμε το μέλλον της ψυχιατρικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και συμβάλλουμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας, στη βελτίωση των ψυχιατρικών γνώσεων, δημιουργώντας λύσεις στα διαγνωστικά και θεραπευτικά αδιέξοδα των ψυχιάτρων.

Η ΕΛ.Ε.ΨΥ. γεννήθηκε ως «στρατηγικός επενδυτής» της εκπαίδευσης στη Βιολογική Ψυχιατρική και Ψυχοφαρμακολογία, παιδί της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (Ε.Ψ.Ε.), προκειμένου να καλύψει τις παθογένειες και ατέλειες, που κάποτε υπήρξαν και ίσως να συνεχίζονται ακόμη στη θεσμική μας εταιρεία (Ε.Ψ.Ε.).

Έτσι, η ΕΛ.Ε.ΨΥ., έκανε και εξακολουθεί να κάνει πράξη, το τότε ακατόρθωτο και με πολλή δουλειά και όραμα πρωταγωνιστεί στο εκπαιδευτικό πεδίο.

Έφτασε όμως η στιγμή που όλοι μας περιμέναμε. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όχι μόνο το επόμενό μας βήμα, αλλά και το άμα προς το αύριο.

Η αναγνώριση της διαχρονικής μας προσπάθειας, που αξιολογήθηκε επαρκώς, από ανάλογες ψυχοφαρμακολογικές εταιρείες του εξωτερικού, οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε ως ομιλητές στο συνέδριό μας μια πλειάδα από καταξιωμένους καθηγητές ψυχιατρικής από τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για συναδέλφους παγκόσμιας εμβέλειας με γνωστικά αντικείμενα που συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων, σε υψηλού κύρους ψυχιατρικά περιοδικά. Θα μας αναπτύξουν ανάλογη ερευνητική και κλινική θεματολογία. 

Η παρουσία τους μας τιμά ιδιαίτερα, αναβαθμίζει το συνέδριό μας και του προσδίδει αίγλη και προοπτική. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους.

Με τη βεβαιότητα λοιπόν ότι θα βιώσουμε όλοι μας, ένα άκρως παραγωγικό και ενδιαφέρον συνέδριο, σας καλωσορίζω στην μεγάλη αυτή εκπαιδευτική γιορτή της ψυχιατρικής και ελπίζω να συναποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη από μία προσπάθεια που έχει υψηλούς στόχους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 11ου Συνεδρίου της ΕΛ.Ε.ΨΥ.

Ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΨΥ.

Ιωάννης Χατζημανώλης