Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δώρισε όχημα αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Δήμο Μεγαρέων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δώρισε όχημα αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Δήμο Μεγαρέων

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δώρισε όχημα αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Δήμο Μεγαρέων

Την Τρίτη (8/8) πραγματοποιήθηκε η παράδοση οχήματος αντιμετώπισης πυρκαγιών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ), στο Δήμο Μεγαρέων, στο πλαίσιο ενίσχυσης και θωράκισης των Δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συνοδευόμενος από κλιμάκιο εθελοντών, παρέδωσε το όχημα στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό.

Πρόκειται για ολοκαίνουρια υδροφόρα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών,  με ενισχυμένες αντλίες πυροσβεστικού τύπου και δυνατότητα εκτόξευσης νερού άνω των 30 μέτρων απόσταση, μάρκας «FORD». Το εν λόγω όχημα είναι ικανό να ανταποκριθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε έκτακτες ανάγκες που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. για την ευγενική δωρεά, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο του Ε.Ε.Σ. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (4/8) ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δώρισε τρία  (3) υπερσύγχρονα οχήματα αντιμετώπισης πυρκαγιών (2 υδροφόρες και 1 γερανοφόρο κοπτικό όχημα με ειδική αρπάγη) στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης – Μαραθώνα. Οι εν λόγω δωρεές προέρχονται από την τεράστια και συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση του Ε.Ε.Σ. για ενίσχυση των περιοχών και των κατοίκων που υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές από τις φονικές πυρκαγιές του 2018.