Στο “κόκκινο” τα μέτρα προστασίας της εγκύου την περίοδο του lockdown

«Η έγκυος θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της την περίοδο του lockdown, αφενός για να προστατεύσει την υγεία της  και αφετέρου για να μην επιβαρύνει την εγκυμοσύνη της με διατροφικές ατασθαλίες που όλοι γνωρίζουμε πως είναι σύνηθες φαινόμενο από τον..εγκλεισμό μας στο σπίτι».

Αυτό  υπογραμμίζει ο Δρ. Νίκος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών,  τονίζοντας συγχρόνως πως η έγκυος θα πρέπει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει πρωτίστως το άγχος που προκαλεί η πανδημία και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός, ενώ τα μέτρα προστασίας της θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Πιο συγκεκριμένα, για να αναφερθεί το πρώτο και πιο απλό στο οποίο μπορεί να έχει άμεση παρέμβαση, είναι το ότι στη διάρκεια του lockdown δεν θα πρέπει να υποκύπτει σε..γευστικούς πειρασμούς με παρασκευή φαγητών και γλυκών συνήθως υπερβολικά θερμιδοφόρων, προσπαθώντας να δώσει διέξοδο στην ανία της, ενώ το σύνηθες πρωτόκολλο για πρόσληψη κιλών στην εγκυμοσύνη «απαιτεί» ιδανικά αύξηση βάρους το πολύ ενός κιλού τον μήνα.

«Συγχρόνως», προσθέτει ο κ. Σκαρτάδος «θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως χρήση μάσκας, υγιεινή των χεριών και τήρηση αποστάσεων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται από την έγκυο στην επαφή της με πρόσωπα που εργάζονται εκτός οικίας και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο».