Σπουδές Ιατρικής στα καλύτερα πανεπιστήμια της Τσεχίας

Ξεκίνησε η περίοδος των εγγραφών για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια της Τσεχίας, που θεωρούνται από τα κορυφαία στον κόσμο, για όσους θέλουν να σπουδάσουν Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Κτηνιατρική και Φυσικοθεραπεία.

Η CMS AGENCY, επίσημος εκπρόσωπος των Πανεπιστημίων της Τσεχίας στην Ελλάδα, έχει αναλάβει τη διοργάνωση των εισαγωγικών εξετάσεων, που για τους Έλληνες υποψηφίους θα γίνουν φέτος στην Αθήνα, εντός του Ιουλίου και του Αυγούστου, στην αγγλική γλώσσα.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις αφορούν στα Πανεπιστήμια Charles University, Masaryk University και Pavol Jozef Safaric University. Η CMS AGENCY θα φροντίσει για την προετοιμασία της εισαγωγής των υποψηφίων στη σχολή που επιθυμούν.

Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι για τις Ιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές είναι η Χημεία, η Βιολογία και η Φυσική, ενώ σε κάποια Τμήματα η Φυσική μπορεί να αντικατασταθεί από τα Μαθηματικά. Για την Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή στην πόλη Μπρνο, καθώς και για τη Σχολή Φυσικοθεραπείας στην ίδια πόλη οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Χημεία και στη Βιολογία.

Οι σπουδές είναι πλήρως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και δεν απαιτείται διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ).

Τα Πανεπιστήμια της Τσεχίας, εκτός από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, προσφέρουν συμβατό κόστος διδάκτρων και ζωής για τους Έλληνες φοιτητές και ένα ασφαλές περιβάλλον. Επίσης οι σπουδαστές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους υποστηρίζονται από Έλληνα εκπρόσωπο εντός των Πανεπιστημίων.

 

Στις υπηρεσίες της CMS AGENCY, πέραν της διοργάνωσης των εισαγωγικών εξετάσεων, περιλαμβάνονται επίσης η ενημέρωση των υποψηφίων, η συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια, η μεταφορά με πούλμαν από το αεροδρόμιο της Πράγας στις αντίστοιχες πόλεις τις ημέρες των εγγραφών, η κράτηση δωματίων σε ξενοδοχεία της Τσεχίας τις ημέρες των εγγραφών, η εγγραφή στο Πανεπιστήμιο, η εγγραφή στη φοιτητική εστία, η βοήθεια στην ενοικίαση διαμερισμάτων και μια σειρά άλλων διαδικαστικών θεμάτων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στη συμμετοχή στις εξετάσεις μπορείτε να απευθύνεστε στις ακόλουθες διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας:

 

CMS AGENCY

Νίκης 23 Σύνταγμα, Αθήνα

2117508143

6984044803

6977037073

www.cmsagency.gr