Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία – Κλινική Τοξικολογία

Τα Εργαστήρια Κλινικής Φαρμακολογίας και Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας, του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, προκηρύσσουν την εισαγωγή (με ανώτατο όριο 50 θέσεις) μεταπτυχιακών φοιτητριών/των για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία – Κλινική Τοξικολογία». Το Πρόγραμμα διευθύνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας – Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτριος Κούβελας.

Ο κύκλος του Προγράμματος Σπουδών (Π.Μ.Σ.) διαρκεί 3 εξάμηνα πλήρους φοίτησης, δηλ. 2 εξάμηνα παρακολούθησης μαθημάτων για τα οποία υπάρχει αίθουσα διδασκαλίας στην Αθήνα, η οποία εξυπηρετεί τη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των μαθημάτων και 1 εξάμηνο για την εκπόνηση και συγγραφή Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

To Π.Μ.Σ. ”Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία – Κλινική Τοξικολογία” απευθύνεται σε επαγγελματίες Υγείας και εργαζόμενους στο χώρο του φαρμάκου και της φαρμακοβιομηχανίας. Στόχος του προγράμματος είναι:

  • η πρακτική εφαρμογή της Κλινικής Φαρμακολογίας, των διαδικασιών ανάπτυξης, δοκιμής κυκλοφορίας και πώλησης νέων φαρμάκων από την Φαρμακοβιομηχανία και
  • η πρακτική εφαρμογή της Κλινικής Τοξικολογίας, με απώτερο σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στην ορθολογική συνταγογράφηση και την επιστημονική τεκμηρίωση της φαρμακοθεραπείας, την εξοικείωση με τις διαδικασίες έρευνας, ανάπτυξης & έγκρισης νέων φαρμάκων καθώς και την απόκτηση δεξιοτήτων αναφορικά με την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία, όπως και την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων ενεργειών, φαρμακευτικών και άλλων αλληλεπιδράσεων και δηλητηριάσεων που προκύπτουν από ορθή ή κακή χρήση φαρμάκων.

Στο πρόγραμμα λειτουργούν τρείς (3) κατευθύνσεις:

 Κλινική Φαρμακολογία & Φαρμακευτική Ιατρική
 Βιομηχανική Φαρμακολογία
– Κλινική Τοξικολογία

Η έναρξη των μαθημάτων αρχίζει τον Οκτώβριο του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 01/06/2019 έως 30/06/2019 συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα:http://cip.web.auth.gr/application και επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή ταχυδρομικώς στην ακόλουθη διεύθυνση: Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας, Κτίριο 16Β, 3ος όροφος, Τμήμα Ιατρικής, Α.Π.Θ. Πανεπιστημιούπολη, Τ.Κ. 54124, Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://cip.web.auth.gr/el.

Η προκήρυξη του ΠΜΣ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *