Προσοχή στους νεφροπαθείς

Την έκκληση των νεφροπαθών μεταφέρει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γρηγόρης Λεοντόπουλος για τη λήψη μέτρων, σε μήνυμά του :

Εδώ και 10 μέρες προσπαθούμε να έχουμε κάποια πληροφόρηση από τους αρμοδίους για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τους πάσχοντες από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια και ιδιαίτερα γι΄ αυτούς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση 3 φορές την εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση της 19/03/2020 του Υπουργείου Υγείας, είπε ο κ. Τσιόδρας ότι στις 20/03/2020, δηλαδή σήμερα, θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα προτείνει η ομάδα του Καθηγητή κ. Ιωάννη Μπολέτη.

Σήμερα, το μόνο που ανακοινώθηκε ήταν ότι έγιναν αποδεκτά τα μέτρα της ομάδας του κ. Μπολέτη.

Ποια μέτρα; Κανείς δεν ξέρει…

Επειδή οι αιμοκαθαιρόμενοι αγωνιούν σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού κι επειδή γνωρίζουν ότι αν κάποιος αιμοκαθαιρόμενος προσβληθεί και δεν απομονωθεί εγκαίρως, υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει άλλους 40 – 50 που κάνουν αιμοκάθαρση στην ίδια μονάδα, θα πρέπει να δοθούν επιτέλους πληροφορίες και να συνταχθεί πρωτόκολλο γι΄ αυτή την περίπτωση.

Παρ΄ όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει εμείς σε συνεννόηση με τους γιατρούς μας και τον ΕΟΠΥΥ για την άσκοπη μετακίνηση για συνταγογράφηση, παραλαβή φαρμάκων κλπ, και παρ΄ ότι πειθαρχημένα τηρούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας το οποίο θα θέλαμε να συγχαρούμε για την εν γένει προσπάθεια τόσο των διοικούντων όσο και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού τους οποίους ευχαριστούμε, πιστεύουμε πως η έλλειψη πληροφόρησης και καθοδήγησης από το Υπουργείο είναι ένα θέμα που θα πρέπει ν΄ αντιμετωπιστεί.

Όντες βέβαιοι ότι σύντομα θα έχουμε την τελική ανακοίνωση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε δίπλα σας για κάθε βοήθεια και συνεργασία.

Γρηγόρης Λεοντόπουλος

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών

Μέλος ΔΣ ΕΟΠΥΥ

Υ.Γ. Κύριε Υπουργέ,

Μέχρι τώρα με τις προσπάθειες τις δικές σας και τις δικές μας καλά τα καταφέραμε και δεν είχαμε κρούσματα στις μονάδες αιμοκάθαρσης. Λίγη προσπάθεια ακόμα από όλους μας και περισσότερη ενημέρωση και πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές.