Νέο παράρτημα της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης ( ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ) στο Ηράκλειο

Η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης ( ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ.) εκπροσωπείται πλέον  και στο Ηράκλειο Κρήτης . Υπεύθυνη είναι η κα Ναταλία Τσουμάνη, ΤΕ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Δημόσια Υγεία και ΜΒΑ Διοίκηση Μονάδων Υγείας  του Κ.Υ. Ηρακλείου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης , με τηλέφωνο επικοινωνίας  6976194270  και
emails: info@ eletem.org  &  nataliatsoumani@hotmail.com

To website του συλλόγου είναι  www.eletem.org & η σελίδα στο fb  Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (@ellinikietaireiaemminopausis)

Η ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ.  είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019 και προάγει θέματα που αφορούν τα άτομα και κυρίως την γυναίκα και την εμμηνόπαυση.

Η ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ έχει σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μελών και του ευρέως κοινού καθώς και την ευαισθητοποίηση  των επαγγελματιών υγείας γύρω από ζητήματα που αφορούν την εμμηνόπαυση και την παροχή συμπαράστασης και βοηθείας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα τα οποία έχουν προκληθεί από την εμμηνόπαυση.

Άλλοι σημαντικοί στόχοι του Συλλόγου είναι:

  • Η στενή επαφή, η αλληλεγγύη και η συνεργασία των μελών του Συλλόγου είτε προέρχονται από τον επιστημονικό χώρο είτε από τον χώρο των πασχόντων.
  • Η συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές δομές που ενδιαφέρονται για την μελέτη, έρευνα και θεραπεία των συναισθηματικών ή και σωματικών συμπτωμάτων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και οι οποίες διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να εγγυηθούν την ποιότητα των υπηρεσιών του πάσχοντα.
  • Η ευαισθητοποίηση πολιτικών και θεσμικών οργάνων σχετικά με την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης.

•Η ενημέρωση και η ενθάρρυνση ασθενών οι οποίοι αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες που πιθανόν διεξάγονται για την πάθησή τους.