Νέα εργαστήρια και παρουσιάσεις για την Έλλη και τον Ερμή της Σοφίας Αλεξίου

Νέα εργαστήρια και παρουσιάσεις για την Έλλη και τον Ερμή της Σοφίας Αλεξίου

Η Έλλη και ο Ερμής, οι ήρωες που γέννησε η φαντασία της Σοφίας Αλεξίου και που πρωταγωνιστούν στους δύο παιδικούς ταξιδιωτικούς της οδηγούς, αφήνουν για λίγο τις μακρινές εκδρομές και κλείνουν ραντεβού με τα παιδιά στην Αθήνα.

Πρώτη στάση, 14 Φεβρουαρίου στο Bee Happy Place Books and More στον Άλιμο, για ένα εργαστήρι με αφορμή τον Έρωτα και… τα χαμένα του βέλη!

Δεύτερη στάση, 24 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για μια παρουσίαση του βιβλίου «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα» αλλιώτικη από τις άλλες. Θα έχει και κυνήγι θησαυρού!

Αναλυτικά:

Αρχαιοεξερευνήσεις- Εργαστήρια για παιδιά 5+ ετών
Εντοπίζοντας τα χαμένα βέλη του Έρωτα!

Μα τι είναι πια αυτός ο Έρως που είναι αήττητος σε κάθε μάχη; Κάποιοι λένε πως γεννήθηκε από το Χάος. Κάποιοι πως ήταν γιος της Αφροδίτης. Μα σίγουρα όλοι συμφωνούν πως ήταν φτερωτός και με τα βέλη του έκανε όλο σκανταλιές. Έλα να διασκεδάσουμε σε ένα κυνήγι θησαυρού, αναζητώντας τα χαμένα βέλη του Έρωτα. Λύνοντας γρίφους για τον άτακτο θεό που αγαπούσε το κάλλος, θα κατασκευάσουμε τις δικές μας κάρτες και βέλη της αγάπης!

Πότε: Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 18.00
Πού: Bee Happy Place Books and More, Φιλήμωνος 4, Άλιμος, πληροφορίες /κρατήσεις τηλ. 210 9883200.
Κόστος: 12 €
Απαραίτητη η κράτηση θέσης
Διάρκεια: 60 λεπτά

Βιβλιοπαρουσίαση στο Μουσείο (για παιδιά 5 ετών +)

Ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού με τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου. Ελάτε να ανακαλύψετε μέσα από γρίφους και παιχνίδια, μνημεία, Ολύμπιους Θεούς αλλά και σπάνια ζώα και φυτά που έζησαν στην αρχαιότητα με χάρτες τα βιβλία της ταξιδιωτικής σειράς «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα»!

Πού: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 12.00
Πότε: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Λεβίδου 13, Κηφισιά, πληροφορίες/ κρατήσεις στο τηλ. 2108015870.
Σημείο συνάντησης: Πωλητήριο Μουσείου
Μυστικός κωδικός Γλαυξ
Απαραίτητη η κράτηση θέσης
Διάρκεια: 60 λεπτά.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία της Σοφίας Αλεξίου, καθώς και για τις Αθηνοπεριπέτειες – τους εκπαιδευτικούς περιπάτους που σχεδιάζει στο κέντρο της πόλης, μπαίνοντας στην σελίδα της: sofiaalexiou.gr