Μία νέα παρέμβαση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κατά του καπνίσματος

Το ποσοστό των καθημερινών καπνιστών τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας μειώνεται σταθερά, παραμένει, όμως, ακόμα στα υψηλότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα με την προσπάθεια προφύλαξης των νέων μας από το να αποκτήσουν αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια, απαραίτητο είναι να ενδυναμωθούν οι παρεμβάσεις για τη διακοπή της απ’ όσους ακόμα καπνίζουν.

Μία καινοτόμος προσπάθεια σ΄ αυτό το πεδίο είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας https://stopkapnisma.gr και η σελίδα της στο Facebook: https://www.facebook.com/stopkapnisma

Στην πλούσια ειδησεογραφία, τις αναλύσεις, τις κοινωνικές παρεμβάσεις, το υλικό αυτοβοήθειας προστίθεται πλέον και η τηλε- συμβουλευτική, μία αποδοτική μέθοδος που επιτρέπει στον καπνιστή που επιδιώκει να διακόψει το κάπνισμα να τύχει από ειδικούς της κατάλληλης καθοδήγησης και υποστήριξης. Με προκαθορισμένες συναντήσεις και αμφίδρομη ζωντανή επικοινωνία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο αποδοτικό τρόπο διακοπής καπνίσματος.

Οι φίλοι καπνιστές καλούνται να επισκεφθούν την πλατφόρμα και να προχωρήσουν στο ουσιαστικό βήμα για την υγεία και την ευεξία τους.

Είμαστε δίπλα τους και όχι απέναντι τους