ΙΑΣΩ: Έγκυος με εγκεφαλική αιμορραγία σε κώμα, επανέρχεται και φέρνει στον κόσμο δύο υγιέστατα αγόρια

ΙΑΣΩ Παίδων: Υπερσύγχρονο σύστημα νευροπλοήγησης για νευροχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά, StealthStation S8 με 3D real time απεικόνιση

Στο ΙΑΣΩ Παίδων φροντίζουμε πάντα η υγεία των παιδιών να είναι στα καλύτερα χέρια και στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά και εντάσσει ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά, για την ολοκληρωμένη φροντίδα των παιδιών. Το σύστημα νευροπλοήγησης StealthStation S8 της Medtronic προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στη χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού συστήματος, κεφαλής και σπονδυλικής στήλης, παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια και διεγχειρητική ακρίβεια.

Ο νέος εξοπλισμός υποστηρίζει χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας, για την διενέργεια εξειδικευμένων Νευροχειρουργικών, Ορθοπεδικών, Ωτορινολαρριγγολογικών και Γναθοχειρουργικών επεμβάσεων. Το οπτικό και ηλεκτρομαγνητικό σύστημα πλοήγησης  που διαθέτει, το καθιστούν ιδανική επιλογή για τη διενέργεια ακόμα και των πιο λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων σε παιδιατρικούς ασθενείς.

Οι βασικές εφαρμογές στη Νευροχειρουργική είναι η αφαίρεση όγκων εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, οι βιοψίες και τοποθέτηση καθετήρων, καθώς και η λειτουργική νευροχειρουργική. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα εύκολης διασύνδεσης με εξωτερικές συσκευές (π.χ. σύστημα υπερήχων, αξονικό ή μαγνητικό τομογράφο, μικροσκόπιο κ.λπ.) και επιτρέπει τον προεγχειρητικό σχεδιασμό της επέμβασης και μετεγχειρητικής αρχειοθέτησης των δεδομένων. Η τρισδιάστατη (3D) και σε πραγματικό χρόνο απεικόνιση των εσωτερικών οργάνων του σώματος κατά την διάρκεια του χειρουργείου μεγιστοποιεί την ακρίβεια εντοπισμού των βλαβών και την αποτελεσματικότητα της επέμβασης.

Με το υπερσύγχρονο σύστημα νευροπλοήγησης μειώνεται:

  • Η διάρκεια της επέμβασης
  • Οι εγχειρητικές τομές
  • Ο χρόνος νοσηλείας
  • Η πιθανότητα επανεπέμβασης
  • Η έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία
  • Ο κίνδυνος για τον ασθενή

Στον Όμιλο ΙΑΣΩ η διαρκής αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κρίνεται απαραίτητη για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Με το έμπειρο ιατρικό και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τον  εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής και την εφαρμογή καινοτόμων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει κορυφαία, ολοκληρωμένη φροντίδα και ιατρική περίθαλψη.