Θετική Φωνή : Η πρώτη εικαστική έκθεση για την εργασία στο σεξ στην Ελλάδα

Το project ΦΡΥΝΗ-XENOS είναι η πρώτη εικαστική έκθεση που θα μιλήσει για την αόρατη ομάδα των εργαζομένων στο σεξ με στόχο να αναδειχθούν τα δικαιώματα, τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

Με έναρξη την Κυριακή 2 Ιουνίου, την «Παγκόσμια Ημέρα Εργαζομένων στο Σεξ» η Φρύνη, μία από τις διασημότερες εταίρες της αρχαίας Ελλάδας, για πρώτη φορά θα είναι η αφανής ετερότητα που θα λάβει εικαστικά και επιστημονικά φώτα στην Εβδομάδα Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride Week) από τις ομάδες τoυ Red Umbrella Athens, του Συλλόγου «Θετική Φωνή» και του Δικτύου Τέχνης και Δράσης «Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια».

Περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από την Κυριακή 2 έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου (18:00-21:00), στο χώρο «Communitism/Meme Gallery» (Κεραμεικού 28, Αθήνα).

Η εβδομάδα του project ΦΡΥΝΗ-XENOS θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου (7-9μμ) με την προβολή της ταινίας «Καλιαρντά» και τις ομιλίες της Δ. Κανελλοπούλου, προέδρου του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος, της Π. Ρεβενιώτη, τρανς ακτιβίστριας και κινηματογραφίστριας, και της Ά. Κουρουπού, διευθύντριας του Red Umbrella Athens,  για τις ιστορικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της εργασίας στο σεξ.

Το project  ο X é ν ο ς  είναι μια ιδέα της εικαστικού Ελένης Καραγιάννη που στόχο έχει να “μιλήσει” μέσα από τη δουλειά Ελλήνων εικαστικών για τις ετερότητες εκείνες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και φέρουν στίγμα, στερεότυπα και περιθωριοποίηση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *