Θερμά αγκάλιασε για 5 η συνεχή χρονιά η Επιστημονική Κοινότητα τα «DIABETES CONGRESS HIGHLIGHTS 2019»

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά σημαντικών Eπιστημόνων Υγείας που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη πραγματοποιήθηκαν τα Diabetes Congress Highlights 2019.

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στη διαχρονική δέσμευσή της για υποστήριξη της εκπαίδευσης & ενημέρωσης της Επιστημονικής Κοινότητας στην Ελλάδα, προχώρησε και φέτος σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία για πέμπτη συνεχή χρονιά στην διοργάνωση των «Diabetes Congress Highlights 2019», το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φάρος).

Η Επιστημονική Κοινότητα έχει αγκαλιάσει θερμά αυτό, το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2015 με πρωτοβουλία της Φαρμασέρβ-Λίλλυ και έχει γίνει πλέον ένας Θεσμός ευρύτατης αποδοχής στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών που ασχολούνται με τη διαχείριση του Σακχαρώδη διαβήτη.

Τα «Diabetes Congress Highlights 2019» πραγματοποιούνται με την επιστημονική ευθύνη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.) και υποστηρίζονται από την Φαρμασέρβ-Λίλλυ. Αποτελούν στην πραγματικότητα μία υψηλού επιπέδου επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων των Διεθνών Διαβητολογικών Συνεδρίων του 2019, των Επιστημονικών Εταιρειών:

ADA (Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία)
EASD (Ευρωπαϊκή Διαβητολογική Εταιρεία)
ISPAD (Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικού και Εφηβικού Διαβήτη)

Η Ε.Δ.Ε. συνέστησε επιστημονικές Ομάδες, τα μέλη των οποίων παρακολούθησαν τα παραπάνω συνέδρια.
Εν συνεχεία, οι επιστημονικές αυτές ομάδες, σε συνεργασία και με άλλα μέλη της Ε.Δ.Ε, συνέταξαν, επιμελήθηκαν και παρουσίασαν στην Ελληνική Ιατρική Κοινότητα, με τρόπο μεστό και περιεκτικό, τα επιλεγμένα από την Ε.Δ.Ε επιστημονικά δεδομένα, στο πλαίσιο Επιστημονικής Εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Φαρμασέρβ-Λίλλυ, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης, Καθηγητής Παθολογίας & Μεταβολικών παθήσεων και Πρόεδρος Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ο οποίος τόνισε εμφατικά τη μεγάλη σημασία του να καθίστανται οι νέες επιστημονικές ανακοινώσεις των διεθνών διαβητολογικών συνεδρίων προσιτές σε όσο το δυνατόν περισσότερους Ε.Υ. στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ, ο οποίος υπογράμμισε τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας Φαρμασέρβ-Λίλλυ να συμβάλλει ουσιαστικά στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Επιστημόνων Υγείας της χώρας μας.

Η συμμετοχή των Επιστημόνων Υγείας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τη φετινή εκδήλωση παρακολούθησαν 250 ιατροί που ασχολούνται με τη διαχείριση του διαβήτη στο χώρο της κεντρικής εκδήλωσης (Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και επιπροσθέτως 500 ιατροί διαδικτυακά μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από ιδιωτικές συσκευές (smartphones και tablets).