Θεραπείες για τις ρυτίδες «της θλίψης» και την κάτω γνάθο

Με την πάροδο του χρόνου το κάτω περίγραμμα του προσώπου μπορεί να χαλαρώσει και να δημιουργηθούν πτυχώσεις. Τα ζυγωματικά χάνουν τον όγκο τους και το δέρμα στην περιοχή κρεμάει, κάνοντας, έτσι, πιο έντονες τις λεγόμενες ρινοπαρειακές ρυτίδες.

Τα «άδεια» μάγουλα με τη σειρά τους μεγαλώνουν τις σκιές κάτω από τα μάτια. Όλες αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να αλλάξουν την εικόνα ολόκληρου του προσώπου και να το δείχνουν κουρασμένο και βαρύ.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) αναλύει τις ενδεικνυόμενες θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Fillers – Υαλουρονικό Οξύ

Η έγχυση υαλουρονικού στα μάγουλα, γύρω από το στόμα και στο κάτω περίγραμμα του προσώπου μπορεί δώσει όγκο στα σημεία και να «ανυψώσει» ελαφρώς το δέρμα, για να εξουδετερώσει τη χαλάρωση και να απαλύνει τις ρυτίδες. Έχει άμεσα αποτελέσματα, που διαρκούν περίπου 12 μήνες. Αναζωογονεί το δέρμα, δίνοντάς του όψη και υφή νεανική.

«Η απώλεια όγκου είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για τις περισσότερες γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών. Το πέρασμα του χρόνου αφαιρεί όγκο από το πρόσωπο, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, μειώνεται το φυσικό του γέμισμα σε σημεία, όπως τα ζυγωματικά και τα μήλα ή κάτω από τα βλέφαρα», μας εξηγεί ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.

Σύσφιξη δέρματος με RF – ραδιοσυχνότητες

Μία ιδανική, μη επεμβατική μέθοδος, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και παράλληλα προκαλεί σύσφιξη στο χαλαρωμένο δέρμα, είναι το Accent ή, αλλιώς, ραδιοσυχνότητες.

Η λειτουργία του βασίζεται στη θερμότητα. Μπορεί να εφαρμοστεί στα μάγουλα, με σκοπό να βελτιώσει, τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή.

Ένα άλλο σημείο, στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα, είναι στο προγούλι, όπου συρρικνώνει το λίπος και βελτιώνει την επιδερμική χαλάρωση. Επίσης εφαρμόζεται γύρω από τα μάτια. Απαλύνει και λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, καθώς και το πρήξιμο, που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Τέλος εφαρμόζεται και στην περιοχή του λαιμού, όπου το δέρμα εκεί είναι αρκετά λεπτό και λόγω του ότι βρίσκεται συχνά εκτεθειμένο στον ήλιο, εμφανίζεται ζαρωμένο και χαλαρωμένο.

Η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες (Accent) επαναλαμβάνεται κάθε μία εβδομάδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 3-4 συνεδρίες.

Αναζωογόνηση με Laser Pixel

Όπως εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης, το Pixel είναι μια εξαιρετική επιλογή θεραπείας ενάντια στα σημάδια της γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων, των πανάδων και των προβλημάτων στην υφή του δέρματος.

Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα, αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά, που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος. Η αναζωογόνηση του δέρματος με το laser Pixel ενισχύει παράλληλα την παραγωγή κολλαγόνου, προσφέροντας και σύσφιξη.

Facelift με ή χωρίς ρυτιδοπλαστική λαιμού

Το Facelift και η ρυτιδοπλαστική λαιμού είναι χειρουργικές επεμβάσεις με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και προτείνονται κυρίως σε μεγάλου βαθμού χαλάρωση, όπου οι μη επεμβατικές διαδικασίες δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το περιττό λίπος και η περίσσια δέρματος αφαιρούνται και ανορθώνονται οι μύες της περιοχής. Το πρόσωπο μετά την επέμβαση δείχνει φρέσκο, λαμπερό και ανανεωμένο, διατηρώντας τα φυσικά του χαρακτηριστικά.

«Μια καινούργια τεχνική Facelift, το Macs Lift, είναι λιγότερο παρεμβατική μέθοδος, με μικρότερες τομές από το κοινό Facelift, ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα και πιο γρήγορη ανάρρωση. Απευθύνεται σε άτομα με μικρού ή μέτριου βαθμού χαλάρωση στο πρόσωπο», τονίζει ο κύριος Γαϊτάνης.

«Με το Facelift» καταλήγει,  «μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, να αναστρέψουμε τη χαλάρωση και την πτώση, να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες και να δώσουμε στο πρόσωπο μια λάμψη και μια αρμονία».

TIP: Μπορεί να γίνει συνδυασμός θεραπειών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *