Η Astellas στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με την προσφορά υγειονομικού υλικού

Η Astellas  Pharmaceuticals ΑΕΒΕ Ελλάδας, έχοντας ως κύριες προτεραιότητες, τη διασφάλιση της υγείας του ανθρώπινου δυναμικού της και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, προέβη  σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να περιορίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας  COVID-19. Παράλληλα, πιστή στη δέσμευσή της να είναι στην πρώτη γραμμή στον τομέα υγείας, συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των λειτουργών του, προσφέροντας υγειονομικό υλικό.

Με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία του ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά και με κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα, προχώρησε άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης, όπως η εργασία από το σπίτι, μέσω τηλεργασίας, για την αποφυγή κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης της νόσου. Παράλληλα, διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία της Εταιρείας, εξασφαλίζοντας τη συνεχή  παροχή φαρμακευτικών σκευασμάτων και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.

Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της, συμμετέχει στην προσπάθεια για την κάλυψη των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών αυτή την κρίσιμη για τη Δημόσια Υγεία περίοδο, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας υγειονομικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, 10.000 μάσκες οδοντιατρικής και χειρουργικής χρήσης, 71 φόρμες προστασίας και 5.319 προστατευτικά ποδονάρια.

Ο κ. Χάρης Ναρδής, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας ανέφερε σχετικά: «Η Astellas, κάνει πράξη τη δέσμευσή της να προσφέρει στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον, σε μια κρίσιμη για όλους περίοδο που χαρακτηρίζει  η μάχη κατά του COVID -19,  στηρίζοντας έμπρακτα το ανθρώπινο δυναμικό της, φροντίζοντας τους ασθενείς και συνδράμοντας τις υγειονομικές αρχές. Πιστεύουμε στην ομαδική προσπάθεια και τη συνεργασία, ιδιαίτερα σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε. Αποτελούν σημαντικά εφόδια όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή τη δοκιμασία αλλά  για να βγούμε από αυτή Νικητές».