Η θεραπεία του καρκίνου κατά του ντόπινγκ

H τεχνολογία των γονιδίων κατά του καρκίνου θα χρησιμοποιηθεί και κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Διεθνείς προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην Αρχαία Ολυμπία, ένα μέρος με ιδιαίτερο συμβολισμό, για ένα μοναδικό Συμπόσιο με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος του ντόπινγκ .

Μέσα από τις εισηγήσεις τους στις δύο ημέρες των εργασιών του Συμποσίου (24-25 Ιουνίου), οι ομιλητές αποσκοπούν στο να αποδείξουν πως το να συμμετάσχει κάποιος Αθλητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι δυνατό να γίνει χωρίς ντόπινγκ.

«Το ντόπινγκ ανθεί. Σήμερα ανιχνεύεται μόνο το 1% των περιπτώσεων ενώ το ποσοστό φθάνει και το 40%» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Πιτσιλάδης από τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Το ντόπινγκ απειλεί να ελαχιστοποιήσει ότι αντιπροσωπεύει ο αθλητισμός και τα σπορ, όπως την απόλαυση του αθλητικού ανταγωνισμού, την επιβράβευση της ανθρώπινης προσπάθειας και την ενσωμάτωση του Ολυμπιακού Ήθους» συμπληρώνει ο κ. Πιτσιλάδης .

Οκτώ φορείς (Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθληιατρική Εταιρεία Ελλάδος, British Association of Sport & Exercise Medicine (BASEM), International Federation of Sports Medicine (FIMS), Russian Anti-Doping Agency (RUSADA) είναι συνδιoργανωτές του Συμποσίου με κεντρικό  Θέμα «Να γίνει κανείς Oλυμπιονίκης δίχως ντόπινγκ» το οποίο είναι υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Στην υπηρεσία του αντιντόπινγκ έχουν μπει και οι υπερ-υπολογιστές οι οποίοι σε πολύ μικρό χρόνο επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα και έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Άλλωστε για τον λόγο αυτό έχουν ενδιαφερθεί για τη χρηματοδότηση αυτής της νέας τεχνολογίας και κινεζικοί κολοσσοί ενώ στον αγώνα κατά του ντόπινγκ έχει εισαχθεί και η Ρωσία», προσθέτει ο κ. Πιτσιλάδης.

Και καταλήγει «Αισιοδοξούμε ότι το Συμπόσιο αυτό θα συμβάλει στην καταπολέμηση του ντόπινγκ που έχει οδηγήσει σε κρίση όλα τα αθλήματα, βασιζόμενοι στην επιτυχία και το έργο που έχει ήδη συντελεστεί από την σχετικά νέα διεθνή Ένωση, την WADA,η οποία έχει ιδρυθεί μόλις το 1999», καταλήγει ο κ. καθηγητής.

Στην εναρκτήρια τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι από την  Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΙΟΑ), την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (HOC) και από άλλους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *