Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επείγουσα επιστολή – παρέμβαση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, παρεμβαίνοντας επί του φορολογικού νομοσχεδίου που εισέρχεται για συζήτηση σήμερα στη Βουλή.

Στην επιστολή η ΕΣΑμεΑ στηλιτεύει το γεγονός ότι απουσιάζουν παντελώς διακριτές ρυθμίσεις προστασίας των ατόμων με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις. Η απουσία όμως διακριτών μέτρων πρόσθετης προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δείχνει ότι για ακόμη μία φορά η Πολιτεία αλλά και η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν φαίνεται να αναγνωρίζει το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που επιφέρει η Αναπηρία και η Χρόνια Πάθηση. Μια σειρά από παραδείγματα διακριτών μέτρων μπορεί να είναι: η απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από τα τεκμήρια του εισοδήματος, να μην φορολογείται το τεκμαρτό εισόδημα των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό 67%, παρά μόνο το πραγματικό, ή η οριστική απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67%, ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και των οικογενειών που βαρύνονται φορολογικά με άτομα με βαριά αναπηρία, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για την πρώτη κατοικία, καθώς και τη θέσπιση ειδικού καθεστώτος προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Η ΕΣΑμεΑ αναμένει τη συμπλήρωση του νομοσχεδίου καθώς και τον καθορισμό συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ υπενθυμίζει και το υπόμνημα που είχε αποστείλει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με όλα τα ζητήματα του αναπηρικού κινήματος που άπτονται του υπουργείου Οικονομικών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *