ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ : Συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΚΕ για τα προβλήματα διαταραχών πρόσληψης τροφής

Μετά από αίτημα του Σωματείου μας προς όλα τα Κόμματα της Βουλής, την Παρασκευή 16.10.2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ του ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ με εκπροσώπους του Κ. Κ. Ε., ειδικότερα τον κ. Γεώργιο Αριστείδη Λαμπρούλη, Αντιπρόεδρο της Βουλής &  Βουλευτή Λάρισας και την κ. Β. Πολίτη του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με σκοπό να  γίνει ενημέρωση του κόμματος σχετικά με τα επείγοντα και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από  Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ) και οι Δημόσιες Δομές Ψυχικής Υγείας που επιλαμβάνονται της θεραπείας τους.

Αναφερθήκαμε στις προσπάθειες του ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ να δημοσιοποιήσει τα προβλήματα που συνδέονται με τις ΔΠΤ καθώς και τις επαφές τόσο με το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη με υγειονομικό προσωπικό των επειγουσών αναγκών στα νοσοκομεία Αιγινήτειο , Αττικό, Σισμανόγλειο, 18 ΑΝΩ, όσο και με το Υπουργείο Παιδείας  για τα θέματα της πρόληψης.

Επίσης ενημερώσαμε για την Ημερίδα που διοργανώσαμε στις 5/3/2020 κατά τις εργασίες της οποίας με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών  επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα που αφορούν στις ΔΠΤ, αγγίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας και συνδέονται με πάρα πολλούς άλλους παράγοντες αλλά και με την  όξυνση των  κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων και το καταναλωτικό πρότυπο.

Τέλος ενημερώσαμε ότι παρά τα αλλεπάλληλα υπομνήματα και παραστάσεις σε συμβούλους των αρμόδιων Υπουργών μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ουσιαστική  απάντηση.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, μας ενημέρωσαν για τις θέσεις του Κόμματος για την Υγεία και επεσήμαναν τη ζωτική σημασία που έχει η πρόληψη και η ανάπτυξη του πρωτοβάθμιου τομέα Υγείας επικεντρώνοντας στα προβλήματα που αφορούν στις ΔΠΤ.

Δεσμεύτηκαν για κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες ανάδειξης του θέματος, επιδίωξη συνάντησης με την αρμόδια Υφυπουργό για θέματα ψυχικής υγείας κ. Ζ. Ράπτη και για στήριξη όλων των κινηματικών πρωτοβουλιών μας σχετικά με τις ΔΠΤ, που προτιθέμεθα να πάρουμε σε συνεργασία με τους ειδικούς των Δημόσιων Δομών, τα σωματεία των γιατρών και των εργαζόμενων στις σχετικές δομές αλλά και με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Από πλευράς ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ευχαριστήσαμε για την ανταπόκριση του κόμματος και την ιδιαίτερα διεξοδική συζήτηση που αναπτύχθηκε και μας έδωσε ιδέες για νέες πρωτοβουλίες σε σχέση με την προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.