Επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων  και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε  η επετειακή εκδήλωση των 25 (1993-2018) χρόνων κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης  του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων  και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, στην οποία ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Ζουμπουλίδης παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου, μεταξύ των οποίων η λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «ΜΕΛΙΣΣΑ», η λειτουργία του Κέντρου Ψυχιατρικής, Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑμεΑ, το Κέντρο Πληροφόρησης, η Ιστοσελίδα, οι κατασκηνώσεις, οι εκδρομές, οι διεκδικήσεις και πολλές άλλες δράσεις.

Επίσης  ανέφερε ότι είναι μεγάλη επιθυμία και ελπίδα για τα άτομα με αναπηρία η υποψηφιότητα του  Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του μεγαλύτερου κέντρου λήψης αποφάσεων για τα άτομα με αναπηρία, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η «ΜΕΛΙΣΣΑ» πρέπει να γίνει  σημείο αναφοράς για τις κοινωνικές δράσεις στην Κέρκυρα και ότι το μέλλον για την διαβίωση των παιδιών με αναπηρία και ιδιαίτερα των παιδιών με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες είναι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) που πρέπει να είναι υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Λυμβαίος,   η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας με τις αγγελικές φωνές των παιδιών,  που διεύθυνε  η κα Χριστίνα Καλλιαρίδου και η Χορωδία της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ» που διεύθυνε η κα Τζωρτζίνα Ζουμπουλίδου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *