ΕΛΛΟΚ : Διαδικτυακή ημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με σκοπό να ενημερώσει τα στελέχη και τα μέλη των 40 Οργανώσεων Ασθενών που εκπροσωπεί η ΕΛΛ.Ο.Κ. σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το γενικό κοινό, σε θέματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, αντιμετώπισης μέσω των νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τις διάφορες μορφές καρκίνου του πνεύμονα και να αναδείξει τις πρόσφατες δυσκολίες που έχουν ενσκήψει στην ογκολογική θεραπεία εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Στοχεύουμε η διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνουμε στις 30 Νοεμβρίου 2020 κατά τις ώρες 16.00 – 18.00, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το τι είναι κάθε θεραπεία και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις, ώστε να μπορούν να συζητήσουν και να συναποφασίσουν μαζί με τους γιατρούς τους, για την αξία της για την περίπτωσή τους. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να γίνει αντιληπτό ότι οι νέες θεραπείες απαιτούν νέες διαγνωστικές εξετάσεις που θα καθορίσουν αν το μοριακό προφίλ ενός καρκίνου ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένη θεραπεία.

Η επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα, μεταξύ άλλων, στόχο έχει να αναδείξει τους σημαντικότερους παράγοντες εμφάνισης καρκίνων του πνεύμονα, τα είδη του και τις ιδιαιτερότητες του καθενός, τη σημασία της πρόληψης και της υγιεινής διαβίωσης, να παρουσιάσει την σημασία της εξατομικευμένης ιατρικής και των νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων και τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρουν και τέλος να επισημάνει τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν πανελλαδικά οι ογκολογικοί ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 στη χώρα μας.

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου του πνεύμονα σύμφωνα με τα όσα οι σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις επιτάσσουν και θα αναδειχθεί η αξία της εξατομικευμένης ιατρικής και ο ρόλος των βιοδεικτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την εφαρμογή στοχευμένων αποτελεσματικών θεραπειών, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς.

Η επιστημονική ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

  • Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος
  • Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας
  • Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής
  • Ελληνική Εταιρία Χειρουργικής Ογκολογίας

Ευχαριστούμε για την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη των εταιρειών:
Επίσημοι Χορηγοί :
BristolMyersSquibbMSDROCHE|foramelefko
Χορηγοί :
AstraZenecaLILLYΦάρμασερβ